Meriterande seger för Torfinnjunior

Mikael Kristensson från OK Torfinn tog en mycket meriterande seger i H20 elit vid Nordic Meeting utanför Karlstad på torsdagen. Han hade tagit steget upp en åldersklass med målet att kvalificera sig för både nordiska mästerskapen och världsmästerskapen för juniorer.
Sport • Publicerad 6 maj 2005

Torfinnjunioren har gjort en rad topplopp hela våren och har tagit ledningen i H18-klassen i juniorcupen. När elitserien drog igång i Hässleholm tog han en imponerande sjätteplats på kortdistansen. Nu fortsätter han i samma vägvinnande stil. I Karlstad segrade han före Erik Liljeqvist från OK Älme.

Anna ”Humlaröd” Persson fanns också med i tävlingen och blev sjua i D20 elit, som vanns av Helena Andersson, Tisaren. Anna Var två minuter efter.

De skånska orienterarna drog till Älmhult på torsdagen, där OK Älme bjöd på tävling. Här vann förre Pan-orienteraren Henrik Tryggeson herrklassen med fyra minuters marginal före Simon Svensson, Pan-Kristianstad. Trea var förre Härlövlöparen Håkan Gunnarsson, som numera tävlar för Blekingeklubben OK Orion.

Skogsfalkens Andreas Ferm, som var segerrik i veckoslutet kom femma. Bland damerna var Maria Lindahl, Lunds Ok snabbast och var en dryg minut före tvåan Helena Kumlin från Nybro.

Eje Johansson

ORIENTERING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.