Annons

Messi flyttar till USA – ville till Barcelona

Saudiska storklubben al-Hilal eller en återkomst till Barcelona?
Det sade spekulationerna.
Lionel Messis framtid finns i stället i Inter Miami i den nordamerikanska ligan, MLS.
– Jag har bestämt mig för att flytta till Miami, säger argentinaren till spanska medier.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2023
Lionel Messi fortsätter karriären i USA.
Lionel Messi fortsätter karriären i USA.Foto: Michel Euler/AP/TT.
Lionel Messi, då i Barcelona och David Beckham, då i Paris SG strålar samman i Inter Miami.
Lionel Messi, då i Barcelona och David Beckham, då i Paris SG strålar samman i Inter Miami.Foto: Francois Mori/AP/TT

– Jag har inte ett avtal till 100 procent klart, men vi har bestämt att fortsätta vår färd där, säger Messi till tidningarna Diario Sport och Mundo Deportivo.

Det uppger nyhetsbyrån AFP.

Annons

Inter Miami ägs av bland andra förre engelske storstjärnan David Beckham. I klubben spelar förre Elfsborgsspelaren Christopher McVey och Nicolas Stefanelli, fram till förra säsongen anfallare i AIK.

Ville till Camp Nou

Sedan det stod klart att Messi skulle lämna Paris SG har det spekulerats i att nästa anhalt i karriären skulle bli Saudiarabien eller en flytt tillbaka till Camp Nou i Barcelona.

Det senare var huvudspåret. Det säger Messi till Mundo Deportivo, uppger TV4:s Fotbollskanalen.

– Jag ville verkligen återvända och jag var exalterad över möjligheten. Men efter att ha gått igenom det jag gick igenom (vid förra avskedet, då hans kontrakt inte kunde registreras) ville jag inte hamna i samma situation igen, det vill säga att behöva vänta och se vad som händer. Att lämna min framtid i någon annans händer, säger Messi.

– Jag hörde att klubben var tvungen att sälja spelare eller sänka löner, och sanningen är att jag inte ville gå igenom det eller behöva ta ansvar för något sådant.

Får fint sällskap?

Han tillade:

– Om Barcelona-grejen inte skulle lösa sig ville jag lämna Europa. Ta mig bort från rampljuset och fokusera mer på min familj. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka till Barcelona en dag. Jag vet inte hur, men det är klubben jag älskar. Jag uppskattar kärleken jag har fått från alla.

Inter Miami slutade sist i sin serie och sparkade för några dagar sedan managern Phil Neville, Beckhams vän och tidigare lagkamrat i Manchester United.

Enligt nyhetsbyrån AP har MLS, Inter Miami och samarbetspartners som Adidas och Apple försökt sy ihop övergången.

Messi, sju gånger vinnare av Ballon d'Or och i vintras ledande i Argentinas VM-guld i Qatar, 35-åringens första, sällar sig i sommar till spelare som Pelé, Franz Beckenbauer, Thierry Henry, Beckham och Zlatan Ibrahimovic, världsstjärnor som valt att förgylla nordamerikansk ligafotboll.

Annons

Inter Miami uppges också visa intresse för Sergio Busquets, Jordi Alba och Luis Suárez, tre tidigare klubbkompisar till Messi i Barcelona.

Messi tog nyligen farväl av Paris SG. Han gjorde 32 mål och stod för 35 målgivande passningar på 75 matcher för klubben.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons