Annons

Meste spelaren i SDHL lägger av

SDHL:s meste spelare, Modos Sofia Engström, avslutar sin spelarkarriär. Nu ska hon bli tränare för Modos damjuniorer.
Ishockey • Publicerad 1 augusti 2021

Hon har spelat flest matcher i den svenska högstaligan, men nu väljer Modos Sofia Engström att sluta som ishockeyspelare.

– Det har varit väldigt känslosamt, det behöver man inte sticka under stol med. Jag känner mig till freds med att jag valt att sluta, men på något sätt känns det samtidigt också jobbigt, säger Engström till Modos hemsida.

Annons

Efter 14 år i den svenska högstaligan har Engström hunnit med att spela 396 matcher i grundserien, något som gör henne till seriens meste spelare genom tiderna, och dessutom 44 slutspelsmatcher.

Nu ska Engström vara ledare för klubbens damjuniorer.

– Vi börjar i dag faktiskt. Jag ska ner till Fjällräven Center vid klockan kvart i tre, då har vi ett möte och sedan är det fystester för a-laget och juniorerna. Det känns lite overkligt att börja som tränare samma dag som jag slutar som spelare, men man vänjer sig nog, säger Sofia Engström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons