MFF-debuten är nära

Sport • Publicerad 16 februari 2008

ººHan kom till Malmö FF från Kristianstads FF för två år sedan. I dag finns Max-Ludwig Gustafsson med i klubbens A-lag för första gången i träningsmatchen mot Trelleborgs FF.

– Det är kul att få vara med, även om det bara blir på bänken, säger Gustafsson, som har KBI som moderklubb.

Det var från början tänkt att han skulle få ställa sig mellan stolparna. Detta sedan MFF fått Jonas Sandqvist fotskadad och den tilltänkte andremålvakten 16-årige Dejan Garaca (nyförvärv från BK Forward) låg nedbäddad i feber, så sent som på torsdagen. I går hade Garaca dock piggnat till och lämnade klartecken till spel i dagens träningsmatch mot Trelleborgs FF.

För Max-Ludwig Gustafsson är det stort bara att få sitta på bänken. Han har hittills gjort fyra träningar med A–laget och är till vardags förstemålvakt i juniorlaget.

– Jag siktar på att utvecklas så mycket som möjligt. A-laget är det självklara målet men kanske inte nu de närmaste två åren. I första hand handlar det om att etablera mig som förstemålvakt i juniorlaget och vi hoppas ta SM-guld i år, säger 17-åringen.

Max-Ludwig började i KBI och spelade i Kristianstads FF från åtta års ålder fram till för två år sedan. Han spelade i P90-laget och fick chansen i KFF:s A-lag vid ett tillfälle – Alliansens inomhusfotbollsturnering 2005/2006, i semifinalen mot KBI.

I Malmö går han på idrottsgymnasium med fotbollsinriktning. Totalt blir det åtta fotbollspass i veckan med skolan och med MFF.

Första kontakten knöts med klubben när han var sommarproffs vid 14 års ålder. Kontraktet med Malmö FF går ut efter nästa säsong.

Kan KFF bli aktuellt?

– Ja, det kanske kan vara ett av mina alternativ.

Jens Brogren

Namn:Max–Ludwig Gustafsson.

Ålder:17.

Längd:181 cm.

Vikt:77 kilo.

Född:Kristianstad.

Bor:Malmö.

Klubbar:KBI, Kristianstads FF, Malmö FF.

Familj:Mamma Helena, pappa Per, flickvän Angelica.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.