Annons

Dahlin efter 1–1: "Förstår fansens besvikelse"

Bara 1–1 mot Varberg. Nu är Malmö FF två poäng efter Djurgården och AIK i guldstriden. Efter slutsignalen gick spelarna fram och lugnade upprörda MFF-supportrar.
Fotboll • Publicerad 24 oktober 2021
Malmö förlorade två viktiga poäng mot Varberg.
Malmö förlorade två viktiga poäng mot Varberg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ett stort ljusblått supporterfölje fyllde ståplatsläktaren i ena hörnet på Varberg Energi arena. De skapade stämning och sjöng under matchen.

Efter slutsignalen ropade de ”Vakna, Malmö”. Några såg riktigt ilskna och upprörda ut.

Annons

Johan Dahlin och lagkaptenen Anders Christiansen tog täten och gick bort till MFF-klacken för att ha en dialog.

– Alla var upprörda och besvikna. Jag förstår att de reagerar som de gör. De åker land och rike runt. Jag förstår deras besvikelse och vi delar den med dem, säger Dahlin.

Malmö FF hamnade i underläge efter knappt en halvtimme. Robin Simovic tog emot på bröstet och klippte till med vänsterfoten en bit ovanför gräset. Bollen for rakt över Dahlin och in under ribban.

"Borde ha lett med 3–0"

MFF:s försvarare gjorde att antal svaga prestationer som bidrog till ett gäng målchanser för aggressiva Varbergsspelare. Robin Simovics storlek och tajming låg också bakom bra lägen för den blixtsnabbe Tashreeq Matthews och 20-årige Victor Karlsson.

– Vi borde ha lett med 2–0 eller 3–0 i halvtid. Vi hade ju fem-sex målchanser, säger Simovic.

I slutet av första halvlek hade Malmö sin enda riktigt bra period i matchen. Då pangade Veljko Birmancevic in 1–1 intill Stojan Lukics högra stolpe.

Efter paus hade MFF svårt att skapa tillräckligt för att plocka fram den seger som hade behövts för att hålla jämna steg med AIK och Djurgården i toppen.

TT: Vad var det främst om saknades i er prestation?

– Lite stake och jävlar anamma. Vinn närkamperna, sparka ner någon, visa att du vill, spring de extra meterna! Det är det jag tror att vi saknar. Det har saknats i några matcher, kanske lite för många, svarar Johan Dahlin och fortsätter:

– Det är jobbigt att spela mot Varberg. De är duktiga på det de gör. De är tunga. Vi visste att det skulle bli ett krig, men vi tog inte kriget för att vinna det. Det gör ont att spela fotboll. Jag tycker att Varberg var bättre på att klara det.

Måstematch mot AIK

Annons

I onsdags var det 39 000 åskådare på Stamford Bridge, nu 2 122 på gamla Påskbergsvallen i Varberg. Och det är tätt mellan matcherna för Malmö FF. Men Johan Dahlin köper inte detta som en förklaring till lagets svaga prestation.

– Jag kan tycka att det borde vara tvärtom i så fall. Vi mötte ett av världens bästa lag i onsdags och det gick hur fort som helst. Kan vi inte ta med det tempot hit då istället. Så känner jag.

Djurgården och AIK har 47 poäng var i allsvenskan, Malmö och Elfsborg 45. På onsdag tar MFF emot AIK. En skånsk förlust skulle innebära att gapet växer till fem poäng.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons