Annons

Mia Löjdahl ligger tvåa

GOLF Det blev en utmärkt öppningsdag för Kristianstadstjejen Mia Löjdahl i Taiwan Open, den tredje Evian Tour-tävlingen för säsongen. Mia och Lisa Hed ligger på andra plats och jagar ledande Raquel Carriedo.
Sport • Publicerad 16 mars 2001

Tack vare mycket snabba och svårt ondulerade greener på Ta Shee Golf Club var det relativt höga scorer som prydde leaderboarden efter första dagen i Taiwan Open.

Bästa scoren, 69 slag, stod spanska Raquel Carriedo för, som fick kämpa hårt för att få birdieputtarna att trilla i.

Annons

Lika svårt var det för svenskorna. Lisa Hed och Mia Löjdahl (bilden), tillsammans med belgiska Judith Van Hagen, ligger två slag efter spanjorskan efter ronder som innehöll tre birdies och tre bogeys.

–Skillnaden från de andra tävlingarna är att jag träffade fairway idag, säger Löjdahl till webbsidan golf.se.

–Det gäller att placera bollen. Om man landar förbi flaggan är det svårt att få bollen att stanna kvar på green. Det är så hårda greener att jag skulle bli förvånad om någon vinner med dubbla siffror.

På delad femteplats, på par, återfinns ytterligare en svenska – Marlene Hedblom.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons