Annons

Mickelson fortfarande utan en majorseger

n GOLF Phil Mickelson är världens näst bäste golfspelare. Men han står fortfarande utan majorseger. Han hade chansen i de amerikanska PGA-mästerskapen, men föll på en publikkommentar.
Sport • Publicerad 21 augusti 2001

Relativt okände David Toms vann, ett slag före Mickelson.

Det var andra gången som Mickelson kom tvåa i en major, första gången var i US Open 1999. Han har också varit trea (US Masters tidigare i år) samt sexa, sjua, nia och tia.

Annons

Den vänsterhänte världsstjärnan är kvar i gänget som kallas ”de bästa utan att ha vunnit någon major”. Han är det efter att ha låtit sig påverkas av en publikkommentar på det 16:e hålet som gjorde att han missade sin birdieputt från 13,5 meter.

–Det var några bland publiken som fortsatte att prata efter att det blivit tyst runt omkring. De sa att jag var så långsam i förberedelsen. Jag försökte att stänga ute deras kommentar, men omedvetet slog jag till bollen lite hårdare, säger Mickelson.

Birdieputten blev alldeles för lång och Mickelson fick en besvärlig nerförsputt för paret, som han också missade. Mickelson slutade på totalt 266 slag efter en 68:a på söndagen. Toms, 34, var däremot iskall sista dagen på Atlanta Athletic Club. På det svåra sista hålet, en lång par 4:a, valde han att lägga sig kort om greenen i stället för att riskera att gå i vattnet. Han chippade sedan in bollen på greenen och puttade säkert bollen i hål från tre meter, för en 69:a för dagen och 265 slag totalt.

–Det var väldigt intelligent spelat, tyckte Mickelson.

–Jag kan knappt tro att det är sant. Men jag är väldigt stolt över hur jag spelade och hur jag avslutade, säger Toms.

1991 fick Mickelson sitt stora genombrott när han vann tourtävlingen i Tucson som amatör. Samma år åkte Toms och spelade på Asientouren.

–Det var en bra erfarenhet, men jag skulle inte göra det igen, menar Toms. n På hösten kvalade han in till USA-touren, men förlorade tourkortet 1994. Två år senare var han tillbaka och 1997 kom första segern. Söndagens seger var hans sjätte och den ger honom en plats i höstens amerikanska Ryder Cup-lag.

Bäste svensk blev Jesper Parnevik som efter en avslutande 68-runda blev delad 13:e. Niclas Fasth avslutade med 72 slag och blev 29:a tillsammans med bland andra världsettan Tiger Woods.n

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons