Mikael Larsson stannar i KIK

Sport • Publicerad 27 mars 2008

ººMikael Larsson var en av vårens bästa spelare i Kristianstads IK. Nu är centern klar för ytterligare en säsong i klubben.

– DET KÄNNS VÄLDIGT BRA. MICKE HAR UTVECKLATS JÄTTEMYCKET UNDER SÄSONGEN SOM GICK, EN STABIL SPELARE SOM SÄLLAN GÖR EN DÅLIG MATCH. HAN HAR HÖJT LÄGSTANIVÅN NÅGOT ENORMT DET HÄR ÅRET. HAN ÄR DESSUTOM EN EGEN PRODUKT, SÄGER JOAKIM JOHANSSON, SPORTCHEF I KRISTIANSTADS IK.

LARSSON, 22 ÅR I ÅR, HAR SKRIVIT ETT ETTÅRSKONTRAKT MED KIK.

– JAG TAR ETT ÅR I TAGET, SÄGER MIKAEL SJÄLV, OCH FORSÄTTER.

– FÖRSLAGET KIK KOM MED VAR MYCKET BRA, ETT BRA UPPLÄGG FÖR MIG MED EN DEL FÖRMIDDAGSTRÄNINGAR OCH SÅDANT. SÅ JAG TYCKTE DET KÄNDES RÄTT ATT STANNA. DESSUTOM KÄNNS DET SOM DEN POSITIVA ANDAN ÄR PÅ VÄG TILLBAKA I KLUBBEN, DET SKA BLI SPÄNNANDE MED DEN NYA STYRELSEN OCH NY TRÄNARE. MIKAEL LARSSON HAR I MÅNGA ÅR BETRAKTATS SOM EN STOR TALANG PÅ ISEN, MEN DET ÄR EGENTLIGEN FÖRST DEN HÄR SÄSONGEN SOM CENTERN BÖRJAT BLOMMA UT PÅ ALLVAR. UNDER VÅREN VAR HAN EN AV DE ABSOLUT JÄMNASTE SPELARNA I TRUPPEN.

– JAG KÄNNER SJÄLV ATT JAG GÅTT FRAMÅT I ÅR. OCH FRAMFÖR ALLT TROR JAG DET ÄR SJÄLVFÖRTROENDET SOM BLIVIT BÄTTRE, JAG VÅGAR TA FÖR MIG MER PÅ ISEN, HÅLLA I PUCKEN BÄTTRE OCH SÅDANT, SÄGER MICKE. FAST ÄN FINNS EN BIT ATT GÅ NÄR DET GÄLLER SJÄLVFÖRTROENDE OCH EGO PÅ ISEN. MICKE LARSSON ÄR INTE DIREKT KÄND SOM EN SUPER-EGOIST FRAMFÖR MÅLET, HAN PASSAR HELLRE ÄN SKJUTER SJÄLV OM MAN SÄGER SÅ, OCH DET BRUKAR SYNAS I MÅLPROTOKOLLET.

LARSSON HAR ALDRIG VARIT NÅGON POÄNGKUNG.

– MEN JAG SKA TA TAG I DET NÄSTA SÄSONG. DÅ S-K-A JAG SKJUTA MER, LOVAR MICKE. BITARNA BÖRJAR NU FALLA PÅ PLATS I KIK:S LAGBYGGE INFÖR NÄSTA SÄSONG.

– INNAN HELGEN ÄR ÖVER SKA VI NOG KUNNA PRESENTERA YTTERLIGARE NÅGOT, SÄGER JOAKIM JOHANSSON.

CECILIA ISBERG

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.