Mikael Persson får lön för mödan

Allt är nu helt klart beträffande Mikael Persson och hans halvtidstjänst som personlig tränare för våra blivande OS-brottare Ida-Theres Karlsson och Helena Allandi.
Sport • Publicerad 2 maj 2007

– Jag har skrivit på och dessutom skickat i väg kontraktet till Svenska brottningsförbundet. Från om med 1 maj har jag en halvtidstjänst för detta uppdrag, säger en mycket nöjd Mikael Persson, och fortsätter:

– Detta har jag och många med mig länge och väl kämpat febrilt för, så nu känner jag mycket stor tillfredsställelse över detta beslut.

Bakom denna satsning ligger SOK, Sveriges olympiska kommitté. Kontraktet löper till och med OS i Kina nästa år och därefter ska tjänsten utvärderas.

– Tjänsten är helt knuten till våra båda kvinnliga storbrottare Ida-Theres och Helena. Jag har kvar en halvtidstjänst som fritidspedagog inom kommunen, men kan nu ta ledigt för mera dagträning. Dessutom har jag ännu större möjligheter att arbeta fram personliga träningsprogram för de båda. Mikael Persson kommer dessutom att coacha Ida-Theres och Helena i vissa tävlingar. Dock är det förbundskapten Patrik Jansson som avgör om och när Mikael Persson ska coacha i de större sammanhangen. Här finns ingen helhetslösning på sikt!

– För tillfället har vi lite uppehåll på träningen, men om ett par veckor kommer den i gång igen och detta med tanke på kommande tävlingar. Helena har problem med ett knä (hade detta även under EM), så för hennes del blir det ett besök hos massören/kiropraktikern Hassan Torabi, också SOK-engagerad och som brukar följa med brottarna på de stora tävlingarna. Hoppas han kan lösa Helenas problem, säger Mikael Persson som kommer att fortsätta träna Viking/Hästveda nästa säsong.

Landslagscoachen Patrik "Paddan" Jansson ser positivt på Micke Perssons halvtidssyssla som personlig tränare för Ida-Theres och Helena.

– Detta handlar om att få större resurser på hemmaplan. Däremot berör detta inte själva landslaget – jag och Fariborz Besarati kommer fortfarande att vara huvudansvariga vid de stora tävlingarna.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.