Annons

"Mjällby går in för att skada"

FOTBOLL Isöndags åkte Mjällby på stryk av Landskrona Bois i toppmötet i superettan. Igår kom nästa snyting – utdelad av Boisbacken Magnus Karlsson. – Det är likadant alltid mot Mjällby, de går in för att skada sina motståndare, säger han till tidningen NST. – Kvalificerat skitsnack. Vi spelade alldeles för snällt mot Bois, därför förlorade vi, kontrar Mjällbytränaren Hasse Larsson.
Sport • Publicerad 11 september 2001

– Det här är larvigt. Bois ska glädja sig över segern istället och inte snacka en massa skit...

Magnus Karlsson är inte ensam i sin kritik mot Mjällbyspelarna. Målvakten Mats Svensson är inte sen att spä på kritiken och han riktar sig främst mot Mjällbys anfallare Marcus Ekenberg:

Annons

– Han struntade helt i bollen och bara sprang rakt på mig. Det var precis som i våras, säger Svensson, som då fick en spricka i rev-benen efter just en kollision med Ekenberg.

Nu tog smällen på höger lår.

– Jag har fått en lårkaka, men det får man ta. Det är alltid lika gott att få slå Mjällby, säger Svensson. Det var Landskronas första seger mot Mjällby på två år och det var en viktig sådan.

Tätstriden hårdnar i superettan och nu skiljer bara en poäng mellan Mjällby och Landskrona.

– Därför känns det konstigt att dom går ut med sån här kritik. Det finns ingen som helst substans i det, säger Mjällbytränaren.

– Men jag har förstått att Landskronaspelarna gnäller mycket...

Toppmötet bjöd inte på något skönspel, däremot mycket kamp och en hel del tuffa närkamper.

– Men fult vill jag inte påstå. Vi fick en varning och jag tycker inte ens det är en varning. Sjöfors är först på bollen, menar Hasse.

– Tanken är att vi ska spela tufft och ärligt. Mot Landskrona spelade vi inte tillräckligt tufft... Mjällby har redan lagt matchen mot Landskrona bakom sig och vill titta framåt.

På söndag väntar Sylvia och Mjällby måste börja vinna igen.

Annons

– Det känns ändå som om vi är på gång och på väg upp ur svackan. Det såg bra ut mot Gefle och vi gjorde heller ingen dålig match mot Bois, menar Hasse Larsson.

– Det är 21 poäng kvar att spela om och nu måste vi vinna igen...

nDet verkar stå mellan Mjällby, Landskrona och Kalmar nu?

– Ja, fast Kalmar är nog redan klara för allsvenskan. Den andra platsen får vi och Landskrona göra upp om.

Ordkriget har Landskrona BoIS-spelarna redan startat.n

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons