Mjällby tappade mark i toppstriden: BP var bättre

Sport • Publicerad 14 juli 2008

ººMjällbys spelare får en veckas ledigt innan de drar igång hårdträningen inför den andra halvan av super-ettan. Med tanke på vad laget presterade mot Brommapojkarna i lördags så känns avkopplingen viktig inför fortsättningen.

Brommapojkarnas segersiffror skrevs visserligen endast till 2–1. Men att

@09 Vinjett lag röd:Brommapojkarna 2 (1)

@09 Vinjett lag rosa:Mjällby AIF 1 (1)

Mjällbys förlust inte blev större kan laget tacka en enda man för – målvakten Mattias Asper.

Asper, som i fjol spelade halva den allsvenska säsongen för BP, räddade fyra rena frilägen. Ett femte friläge, där två hemmaspelare var ensamma med Mjällbymålvakten, avslutades med ett stenhårt skott i ribban från Joakim Runnemo.

– Visst, jag gjorde väl vad jag kunde för att vi skulle vinna. Men mina räddningar räckte inte och då är jag heller inte nöjd med insatsen, sade Mattias Asper efteråt.

Men utan ditt inspirerade spel hade förlusten blivit ännu större?

– Det kan så vara, men en förlust är en förlust. Och det är aldrig roligt att förlora oavsett om det gått bra för en själv under matchen, tillade Mattias Asper.

Både Mattias Asper och Mjällbys tränare, Thomas Andersson-Borstam, underströk att BP var värdiga vinnare och att segern kunde blivit större.

– Visserligen hade vi på slutet en hygglig chans att kvittera. Men det går inte att resonera bort att BP var det bättre laget i dag, underströk Andersson-Borstam.

Han var missnöjd med såväl det defensiva som offensiva spelet. Det var först under matchens sista fem minuter, då Mjällby satsade allt framåt i jakt på en kvittering, som man lyckades skapa något verkligt tryck mot hemmamålet.

Annars inledde Mjällby hyggligt och den första halvleken var spelmässigt jämn. Laget tog också ledningen genom Marcus Ekenberg, som elegant frispelad av Johan Svensson, tog sig in i BP:s straffområde och avslutade som det anstår en skyttekung. Det var Marcus Ekenbergs elfte fullträff. Därmed toppar han superettans skytteliga.

BP:s båda fullträffar gjordes av 18-årige Sinan Ayranci.

Jan Nicklasson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.