Moberg: "Som en ond cirkel"

Siktet var inställt på första fullträffen på bortaplan. Men KDFF träffade inte ens tavlan. Tjejerna blev uppkäkade av Kopparbergs/Göteborg – som knep sin första seger i allsvenskan.
Sport • Publicerad 12 maj 2008
BILD: BILDBYRÅN
BILD: BILDBYRÅNFoto: 

1-4.

Siffror som sällan går att snacka bort.

Inte heller den här gången.

- Jag känner stor besvikelse just nu. Vi gjorde en av våra sämsta matcher på mycket länge, sa en nedstämd Ulf Palmquist efter matchen.

KDFF-tränaren var inte nöjd med insatsen på Valhalla IP.

Det var lätt att förstå honom.

- Göteborg var mycket hetare än oss och gick in i matchen med mycket mer vilja, suckade Palmquist i sin fortsatta analys.

Redan i den femte minuten låg första bollen i nät.

Då räddades KDFF av en flagga som viftade för offside. Men tolv minuter senare tvingades Maria Edman kapitulera "på riktigt".

Och hennes dröm om att hålla nollan på sin gamla hemmaplan varade bara i en dryg kvart. Efter att Carolin Ericsson tjuvat bort sig en bit in på egen planhalva öppnades portarna för hemmalagets Sara Lindén.

Som löpte mot ett KDFF-försvar som bara backade och backade. Ingen gick på och Lindén hade bara att placera in lädret bakom en övergiven Edman.

- Vi kom fel in i vår press från första början och sen hade vi svårt att hitta rätt igen. Det blev som en ond cirkel och vi fick ju knappt låna bollen i den första halvleken, suckade Susanne Moberg, som hade en svår uppgift på topp tillsammans med Frida Petersson då KDFF hade svårt att nagla fast bollen på offensiv planhalva.

Efter knappa halvtimmen var det dags för 2-0.

En situation som först såg helt ofarlig ut slutade med att Johanna Jönsson slog bollen rätt i gapet på landslagstjejen Johanna Almgren, som tackade med att cykla Jönsson och säga varsågod till Maria Karlsson.

2-0.

Och KDFF var redan då nere för räkning.

Men det skulle bli värre.

I dubbel bemärkelse.

Carolin Ericsson hade läge att rensa när Sara Lindén flåsade henne i nacken, men "Erra" var seg som sirap och Lindén kunde norpa bollen och lägga in trean bakom Edman.

Taffligt var ordet. Frida Petersson väggade sig igenom med hjälp av Susanne Moberg i anfallet efter och Frida satte sitt fjärde mål i årets allsvenska. 1-3 och ett litet bortahopp tändes. Moberg var på vippen att rulla in 2-3 på stopptid, men bollen smet utanför.

- Det hade varit lite mycket begärt, men hade vi fått 2-3 där så hade vi blivit farliga i andra, spådde Palmquist.

Nu blev inte KDFF farliga för fem öre.

I 58:e minuten kom nästa individuella misstag när Maria Åhlunds skalkträff friställde Linnéa Liljegärd - som inte gjorde något misstag.

Målet dödade matchen totalt och även om Ulf-Thomas rörde om rejält i laget och gick över till 3-4-3 så var det aldrig nära att bli spännande.

- Vi gjorde lite för enkla misstag vid deras mål. Visst var Göteborg bra, men i dag gjorde vi dom lite f-ö-r bra, tyckte Palmquist, som inte var nöjd med mycket.

Han kunde dock trösta sig med några uppmuntrande ord från Göteborgstränaren Torbjörn Nilsson.

- Kristianstad var ett bra allsvenskt lag som krigade och stod upp bra hela matchen, berömde den gamle Blåvittlegenden.

För Kristianstads DFF gäller det nu att ladda om till torsdag. Då väntar hett Skånederby mot Ldb Malmö på Vilans IP.

Räkna med ett revanschsuget Kristianstads DFF då.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.