Annons

Motigt för Anna Berg i kvalet till USA-touren

GOLF Anna Berg, golftjejen från Kristianstad, är i USA för att försöka kvala in till USA-touren. Tyvärr har Anna redan spelat färdigt. Hon slutade på +8 efter två dagars spel, och missade cuten.
Sport • Publicerad 23 augusti 2001

Det gällde för Anna att komma bland de 30 bästa efter fyra dagars spel för att komma vidare till slutkvalet.

Det tog tvärstopp efter Anna redan efter två dagar. På en delad 120:e plats var hon fyra slag i från att få spela de två sista rundorna.

Annons

Annas tränare David Green kan berätta mer om vad som hänt i Venice utanför Los Angeles.

– Jag har inte pratat med henne, men däremot skickade hon ett mail efter den första rundan, säger David.

Tävlingarna har föregåtts av ett kraftigt oväder som också störde delar av den första rundan. Det blev bland annat ett en och en halv timmas spelavbrott.

– Anna hade lite otur som fick gå ut allra först på tisdagsmorgonen. Banorna var väldigt blöta av regnet. det var förstås lika för alla, men extra besvärligt för dem som gick ut först. Desutom är det en väldigt lång golfbana de spelar på vilket ytterligare försvårar förhållandena, säger David.

Det märks också på scorerna. Det räckte med fyra över par för att klara cuten.

– Anna hade haft en jobbig första dag. Hon var i vatten en gång, och utanför banan ytterligare två gånger. Hon landade på plus fyra, och i mailet var hon inställd på att behöva jag birdies under andra rundan, säger David Green.

Den slagjakten tycks ha straffat sig. Anna gick även den andra rundan fyra över par och slutade alltså på plus åtta.

Men chansen till spel på USA-touren är inte borta.

– Det finns ett andra förkval om två veckor. Samma förutsättningar gäller där, man måste vara bland de 30 bästa för att komma till slutkvalet i oktober. Det verkade som om Anna var tveksam till att stanna kvar. Hon funderade på att åka hem och fortätta på Europatouren istället. Jag ska maila tillbaka och ”peppa” henne till att prova även i det andra kvalet. Jag tycker att hon ska ta chansen när hon har åkt ut så långt och lagt ut så mycket pengar, säger David Green.

Av Joachim Stenbäcken 044-18 55 00
Av Joachim Stenbäcken
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons