Annons

Motivationsproblem i K/W

Viljelöst, tempofattigt och utan gnista. Så slutade också K/W:s möte med Staffanstorp 0–0.
Sport • Publicerad 15 september 2003

– Kristianstadsbladet har frågat mig i åtta omgångar om vi inte har problem med motivationen. Och i dag får jag väl till sist säga att vi hade det, säger tränare Ulf Palmqvist.

Men nu är det också definitivt att Kenty vunnit serien. Genom att K/W tappade två poäng mot Staffanstorp,så ligger Östgötalaget nu ointagliga 15 poäng före – med fyra matcher kvar att spela.

Annons

Samtidigt närmar sig lagen bakifrån. QBIK, som vann helgens match mot Rävåsen, ligger nu bara en enda poäng efter K/W.

– Ska vi ta andraplatsen vi pratat så mycket om så får vi definitivt spela bättre än i dag, säger lagkaptenen och högerbacken Marie Åstedt.

Hon skakar på huvudet:

– Jag vet inte vad som hände i dag. Det var som om något saknades… Vi vill ju verkligen komma tvåa i serien men i dag var det bara segt och tungt. Marie får medhåll av tränare Palmqvist:

– I första halvleken var det hemskt. Vi stod ju bara still. Det fanns ingen vilja alls.

Visst var det trögt i K/W, det ska inte förnekas. Men samtidigt ska man ha i åtanke att Staffanstorp (som kämpar runt nedflyttningsstrecket) kom till spel med en defensiv uppställning (1-4-3-2), och försvarade sig både framgångsrikt och tappert.

Tillsammans med K/W:s stabila försvarsspel och det låga tempot skapade det ett chansfattigt sömnpiller till match.

Spelet blev lite bättre i andra halvlek, i synnerhet sedan Rebecka Persson flyttat in som central mittfältare och Johanna Jönsson samt Maria Nilsson bytts in.

– Jag skällde rejält på spelarna i halvtid, tyckte vi visade alldeles för dålig vilja. Men det blev också lite bättre i andra halvleken… så nu ska jag nog vara lite snällare mot tjejerna, sa Ulf Palmqvist innan han försvann in i omklädningsrummet efter matchen.

Johanna Rosén var en av få ljuspunkter i K/W, och hennes hårda slit på kanten vaskade fram en och annan halvchans. Annars kom K/W närmast mål på de fasta situationerna. En trippelhörna i inledningen av den andra halvleken var matchens hetaste möjlighet – på den första hörnan nickade Johanna Bryhagen ned bollen vid vänster stolprot, där Staffanstorps–målvakten räddade, på den andra hörnan hade Marie Åstedt ett skott som styrdes ut till ny hörna, och på den tredje hörnan träffade Susanne Mobergs lobb ribban.

Annons

Å andra sidan hade också Staffanstorp ett par bra chanser att avgöra matchen. Två gånger om var det Marie Åstedt som räddade K/W när hon rensade undan bollen framför öppet mål.

Cecilia Isberg

Matchfakta

Kristianstad/Wä DFF–Staffanstorp 0–0

Varningar: K/W:Susanne Moberg.

Domare:Paula Thörn, Lagan.

Publik:181.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons