Annons

Mr Gymtex trappar ner efter 25 år

GYMNASTIK I 25 år har Tex Holmgren mer eller mindre varit Gymtex. År efter år har entusiasmen oförtröttligt brunnit för gymnastiken i Broby. Men nu är Tex på väg att slockna.
Sport • Publicerad 19 januari 2001
Pippi på uppvisning. Gymtexgymnasterna i Broby har tränat flitigt inför 25-årsjubileet.
Pippi på uppvisning. Gymtexgymnasterna i Broby har tränat flitigt inför 25-årsjubileet.Foto: 
Gymtex fyller 25 år. För grundaren och eldsjälen Tex Holmgren blir det det sista jubileet i klubben. Nu funderar han på att avsluta karriären efter lång och trogen tjänst. Bilder: RONNIE SMITH
Gymtex fyller 25 år. För grundaren och eldsjälen Tex Holmgren blir det det sista jubileet i klubben. Nu funderar han på att avsluta karriären efter lång och trogen tjänst. Bilder: RONNIE SMITHFoto: 

–Jag har svårt att tänka mig att jag skulle vara med om ett jämnt jubileum till, säger han dagen före jubileumsuppvisningen i Sporthallen.

25-årsjubileet blir troligen hans sista.

Annons

–Det är klart det känns väldigt nostalgiskt. Man kan inte komma ifrån att det blir många tillbakablickar vid såna här tillfällen, säger Tex, och tillägger:

–Jag är jättenöjd med vad jag har åstadkommit... men allting måste ju ha ett slut förr eller senare. Det kanske är dags nu. Hela livet har Tex hjärta klappat för gymnastiken.

Entusiasmen, viljan, energin, engagemanget – i år ut och år in har Tex Holmgren givit allt för sin förening.

Han ä-r Gymtex.

En brinnande eldsjäl, och ett välkänt – och respekterat – namn i hela Gymnastiksverige.

Men nu börjar han se bortom gymnastiksalen.

Till hösten går han i pension, och tänker inte längre jobba som heltidsanställd för föreningen. Och kanske lägger han av helt och hållet då...

–Det finns väl andra saker att göra, säger han.

Fast när det väl kommer till kritan så erkänner Tex allt att det nog lär bli svårt att släppa Gymtex och gymnastiksalen, där i det närmaste varje kväll tillbringats de senaste 25 åren.

–Jag tror inte jag kommer att sakna att stå på golvet. Det börjar bli tungt när man blir äldre, och jag känner att jag saknar tålamodet från förr. Men vad jag kommer att sakna är planerandet, jag älskar att planera och dra igång saker, säger Tex.

Sedan starten har Gymtex kört bortåt 1300 tävlingar och uppvisningar – och i de allra flesta har Tex varit den stora drivkraften.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons