Mycket känslor och bra fotboll

Sport • Publicerad 30 maj 2003

Kristianstads Sparbank ungdoms cup, tidigare Vilancupen, sparkade på Kristi himmelsfärds dag igång med pojkar födda 1993. Som vanligt fick man uppleva glädje, sorg men framförallt fick man se bra och rolig fotboll.

Cupens första dag spelades i stekande värme och 20 lag var anmälda till första speldagen som arrangerades på sedvanligt vis av Kristianstads FF och Kristianstads Wä/DFF. Det var mest lokala inslag som fanns med i P10-klassen, men tog man en titt i resultatlistan hittade man Nybro. En resa från Småland på 44 mil tur och retur. Och det var just smålänningarna som imponerade mest i gruppspelet. 29-3 på tre matcher skrämde nog slag på en hel del motståndare. I kvartsfinalerna tog sig Spjutstorp, Nybro, Hanaskog och KFF sig vidare. Redan innan finalen stod det klart att det inte skulle bli en final mellan två lokala lag. KFF och Hanaskog ställdes nämligen mot varandra i den ena semifinalen. Hanaskog, med bland annat två mycket duktiga flickor i laget hade inget att sätta emot KFF. Hemmaklubben var bättre på alla positioner och vann rättvist med 5-0. I den andra semifinalen vann Nybro lika solklart med 5–1 och det var upplagt för en riktig drömfinal. Nybro som lekt sig enkelt vidare till final var det bättre laget i första halvlek och ledde rättvist med 2–0. I andra halvlek skulle det sen handla en kille: Roy Hong.

Okej att Ola Olsson reducerade till 1–2 men sen vände den lille liraren på egen hand matchen genom sina tre mål inom loppet av fem minuter. Snacka om matchhjälte! Det här var tredje gången som KFF vann P10–klassen och därmed stannar vandringspokalen för gott hos KFF.

Christoffer Sandberg

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.