Annons

Myllys lämnar Luleå

ISHOCKEY En av Sveriges – och Finlands – mest välkända målvakter, Jarmo Myllys, lämnar Luleå. I målet ställer sig betydligt mera okände Daniel Henriksson.
Sport • Publicerad 28 mars 2001

–Alla sagor har sitt slut. Vi är oerhört tacksamma för den tid Jarmo Myllys varit hos oss. Nu är det dags för ett generationsskfte, säger Luleås tränare Ulf Taavola.

Tiden han talar om blev till slut sju säsonger. En tid där klubben inte missade slutspelet ett enda år. Och sagan fick sitt slut vid en presskonferens i Luleå på tisdagen.

Annons

Då meddelade Myllys att han återvänder till Finland och finska FM-ligaklubben Esbo Blues för ett tvåårskontrakt. Och för Ulf Taavola var det bara att försöka sammanfatta hans betydelse för klubben, för staden och för supportrarna.

–Han har bidragit till att klubben nått såna enorma framgångar. Hur stor Jarmo har varit kan man se genom hur många barn och ungdomar det är här i Luleå som vill bli hockeymålvakt nu. Han har en karisma och utstrålning som är mäktig.

Han som tar emot stafettpinnen – eller målvaktsklubban – heter Daniel Henriksson. 22-åringen har hittills fått stå bakom Myllys men nästa år blir han klubbens förstemålvakt.

Klubben för förhandlingar med Johan Finnström och Fredrik Svensson. På önskelistan finns även förlängda kontrakt med Thomas Berglund och Anders Burström.

Av Tobias Österberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons