Annons

Näsby fick oavgjort

FOTBOLL Det blev en målrik tillställning när Näsby tog emot tabelltrean Växjö BK. Matchen slutade oavgjort, 4–4, ett resultat som gästerna ska vara nöjda med. – Vi har total press i den andra halvleken, säger Peter Persson, tränare i Näsby.
Sport • Publicerad 27 augusti 2001

Näsby har tidigare visat att man spelar bra mot topplag. Mötet med tabelltrean, Växjö, var inget undantag. Näsby var det klart bättre laget, framförallt i den andra halvleken och borde med lite tur fått med sig tre poäng från matchen.

Efter knappt 20 minuters spel tog hemmalaget ledningen genom Robert Wanstadius. Wanstadius hann före Växjös målvakt och kunde peta bollen förbi honom.

Annons

Efter målet tog gästerna över matchen mer och mer och kunde drygt en kvart efter Näsbys ledningsmål få till en kvittering. Målet kom på en frispark som Martin Abrahamsson med vänstern placerade utom räckhåll i Daniel Anderssons vänstra kryss.

I slutet av halvleken gjorde dessutom gästerna två snabba mål och de flesta trodde nog att matchen var avgjord.

Målen var nästan identiska och kom inom loppet av två minuter. Det första var en misstänkt offside och det andra en långboll som gick över Näsbys backlinje och hamnade hos Per Roth som behärskat kunde sätta 3–1 för gästerna.

– Vi spelar inte bra i den första halvleken. Vi var för långsamma och fick inte igång passningsspelet, säger Peter .

I den andra halvleken bytte Peter Persson in Joel Nilsson och Kristian Johansson vilket satte lite fart på mittfälltspelet. Dessutom såg Martin Eriksson pigg och spelsugen ut.

Han hade flera bra chanser i den andra halvleken och gav till slut hemmalaget hopp genom att göra 2–3 precis i början av den andra halvleken. Efter målet var det Näsby för hela slanten. Därför kom Växjös 4–2 mål som en chock för hemmalaget.

Det såg återigen ut som om Näsby skulle gå av planen utan poäng. Men spelarna gav inte upp utan fortsatte att satsa framåt, vilket gav resultat.

Endast två minuter efter Växjös 4–2 mål reducerade Lars Glimhall, och minuten senare kunde Kim Lindström även sätta kvitteringen.

Näsby forsatte sedan att jaga ett ledningsmål och och var det laget som var närmst ett segermål. Den bästa målchansen hade Martin Eriksson som först sköt i insidan av stolpen och senare i samma anfall fick fritt skottläge. Denna gången stod dock Claes Green i vägen.

Peter Persson var både nöjd och missnöjd med matchen.

– Jag är nöjd med en poäng, men vi borde avgjort matchen i andra halvlek, säger han.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons