Näsby riskerar att stå utan lag nästa säsong

Näsby höll tummarna – förgäves. Det blir spel i handbollsfyran nästa säsong. Om det nu ens blir det. Klubben riskerar att stå utan lag nästa säsong.
Sport • Publicerad 3 maj 2005

Svenska Handbollförbundets serieindelning är klar.

Och det blev utan den speciallösning för de skånska lagen som det ryktats om.

Det betyder att Näsby IF och Tollarps IF – som båda hamnade under nedflyttningsstrecket i division III – spelar i handbollsfyran nästa säsong.

För Näsby IF kan degraderingen bli nådastöten för seniorverksamheten.

I alla fall på kort sikt.

Klubben har en stor ungdomsverksamhet, men det dröjer åtminstone en eller två säsonger innan man kan bygga ett seniorlag på de egna produkterna.

– Vi fick lägga ner juniorlaget ifjol eftersom intresset var för dåligt. På lång sikt behöver vi inte vara oroliga, men inför nästa säsong ser det mörkt ut, säger Mats Rosenqvist som är ungdomsansvarig i Näsby.

Ett alternativ som är aktuellt är att klubben lägger seniorverksamheten på is i någon eller några säsonger.

– Så kan det bli, men förhoppningsvis ska vi kunna få ihop ett lag. Men det är många grejer som hänger i luften som vi måste få klarhet i.

De två tyngsta punkterna:

Truppen var redan under förra säsongen för oroväckande tunn. Inför nästa säsong försvinner tränaren Stanley Cederberg. Dessutom har Patrik Sandberg och målvakten Stefan Swat skrivit på för Mörrum.

Ordförandeposten är vakant. Jan Garsén lämnade klubben tidigare i år och sedan dess står klubben utan ordförande. I Tollarp hade man definitivt hoppats på ett annat besked från Svenska Handbollförbundet.

– Vi har en fin ungdomsverksamhet och nu är det bara seniorerna som inte hänger med. Division IV känns inte så kittlande direkt. Vi har inte haft den sista diskussionen med spelarna, men jag räknar med att några försvinner, säger ordföranden Bo Friberg.

Anders Thell

Division II

Björnen

Eslövs HF

H65 Höör

Kävlinge

Mörrum

Mabi

Skurup

Stavsten

Team Drott

Växjö HF

Ystadspågarna

Åhus Handboll

Division III N

Bromölla

Eksjö

Hallen

Halmstad HP

HB78 Jönköping

HG69 Gnosjö

Hylte

Hästö IF U

KFUM Kalmar

Karlshamns HF

IFK Karlskrona U

Vetlanda

Division III S

Di Vide

Farmen

Gubbarna/Wargo

Helsingborgs HK

IF Kristianstad

Lejonen

Ligu

KFUM Lundagård

IK Lågan

Tomelilla

Vinco

Vinslövs HK

Damtvåan

IFK Bankeryd

Dalhelm

HK Drott

Eksjö

Farmen

H65 Höör

Kalmar AIK

IFK Kristianstad

Kävlinge HK

Lågan

Olympic/Viking

Sävsjö

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.