Annons

Näsby tappade två poäng i premiären

FOTBOLL Trots ledning med både 1–0 och 2–1 och flest kvalificerade målchanser fick Näsby IF nöja sig med en poäng mot Nässjö (2–2). –Surt. Det känns som om det skulle varit tre poäng, sa Näsbys Robert Wanstadius.
Sport • Publicerad 23 april 2001

Det var med tunga steg och nedböjda huvuden som hemmaspelarna vandrade av Grönevis A-plan.

De såg ut som ett gäng förlorare.

Annons

–Det känns nästan så. Vi hade läge att avgöra, men tog inte vara på chanserna, sa ”Robban”. Som anfallare i Näsby fick han flest heta målchanser.

Han hittade rätt en gång, 1–0 efter sju minuter. Joel Nilsson spelade fram och ”Robban” bredsidade enkelt in bollen.

Men sen var ”Robban” allt annat än nöjd med sina avslut.

–Det skulle varit minst ett mål till...

Han saknade inte lägen.

Framför allt en gång vid ställningen 2–1 till Näsby. När laget fick chansen att punktera matchen.

Isset Music slog en stickare till Joel Nilsson som i sin tur spelade snett framåt till ”Robban” som drog till direkt. Hans lyftning över Nässjös målvakt Stefan Eriksson gick en meter utanför högra stolpen. –Jag hade ytterligare ett läge. Jag sköt på en försvarare, hade bollen gått förbi hade det varit mål för målvakten var borta.

”Robban” var i gott sällskap att ha en mindre lyckad dag, tränare Peter Persson hittade inga plustecken i sitt lag. Och var väldigt kritiskt till insatsen:

–Vi kom upp i 50 procent av vår standard. Jag var klart missnöjd med spelet.

Men trots den mindre bra premiärmatchen skulle det varit tre poäng.Inget snack om saken.

Annons

Det kändes som om Näsby slog av på takten i mitten av andra halvlek. Hemmaspelarna verkade springa och vänta på slutsignalen. Och det straffade sig.

–Ja, jag vet inte varför. Vi tappade speciellt på mittfältet. Men det kan inte bero på orken, våra killar på mitten är vältränade.

När ett lag slår sig till ro går det ofta som igår. I 85:e minuten lyfte Ulf Jonsson in sitt och lagets andra mål. På de båda baklängesmålen såg Nässjös Ulf Jonsson att få gå igenom för lätt.

Målen var lika varandra, Jonsson stack ifrån Näsbys mittbackar och lättade över en utrusande Daniel Andersson i Näsbymålet.

–Det var för mycket slarv. Vi såg tunga ut, varför vet jag inte.

Peter Persson var allt annat än nöjd.

–Så är det, premiär och allt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons