Annons

Näsby tog en viktig bortaseger mot Högadal

FOTBOLL KARLSHAMN. Med solklara 5-1 (3-0) besegrades bottenlaget Högadal, den anrika klubben som för 40 år sedan tog steget upp i allsvenskan. – Nu är den onda cirkeln bruten, och vi är på rätt väg, säger Peter Persson, (bilden) tränare hos gästerna.
Sport • Publicerad 21 augusti 2001

Men att självförtroendet var sargat märktes under inledningen, då Näsby hade svårt att komma rätt i positionerna.

På tok för många långbollar, och Högadal hade väl så mycket att säga till om.

Annons

Men så fick Näsby en frispark och Robert Wanstadius grundlurade keepern Kent Gustavsson. – Ledningsmålet var viktigt, inflikar Peter Persson.

Och plötsligt hittade Näsby harmonin i sitt spel. Kortpassningar och snabba spelvändningar, samt bra rörlighet öppnade Högadalsförsvaret titt som tätt.

Innan den första akten var över hade Näsby gjort både 2–0 och 3–0.

Loppet var i praktiken kört mot en motståndare som totalt har tappat självförtroendet. Först räddade Näsbys målvakt Daniel Andersson en straffspark i början av den andra halvleken, och innan matchen var till ända hade han stått i vägen för ytterligare en straff.

Kim Lindström stod med sina två fullträffar för Näsbys målskytte i den andra halvleken, ett trendbrott då detta var hans första målproduktion för i år. – Fortfarande har vi en bra bit kvar innan kontraktet är klart. Kanske kan det krävas seger i ytterligare tre matcher, säger Peter Persson.

Mönsterås, Sölvesborg och Karlshamn är nyckelmatcher i lagets resterande spelprogram.

Hur som helst var det här ett steg i rätt riktning efter att förluster i fyra matcher på raken.

– Vi har haft ett tufft program mot idel topplag, fortsätter Peter Persson.

Högadal rasade samman. Visserligen reducerade Mikael Karlsson, lån från ultimaklubben Halasjö under hösten, men det kunde faktiskt ändå ha blivit en ännu större Näsbytriumf.

Kim Lindström och Robert Wanstadius förtjänar överbetyg i ett annars jämnt Näsbykollektiv.n

matchfakta

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons