Annons

Nederländerna: Inget vaccin – ingen publik

Idrott • Publicerad 7 maj 2020
Tomma läktare. Så blir det i nederländsk idrott under lång tid framöver, enligt landets hälsovårdsminister. Arkivbild.
Tomma läktare. Så blir det i nederländsk idrott under lång tid framöver, enligt landets hälsovårdsminister. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Det kommer förmodligen att bli idrott utan publik i Nederländerna under lång tid framöver. Enligt hälsovårdsministern Hugo de Jonge blir det publikfritt fram tills ett vaccin mot det nya coronaviruset finns.

"Vi kan inte ännu sätta ett datum för sista steget, vilket är för massamlingar. Det är inte möjligt förrän det finns ett vaccin och ingen vet hur länge det kan ta. Vi hoppas naturligtvis att det är snart, men ett år eller mer är realistiskt", skriver han i ett brev till det nederländska parlamentet.

Annons

de Jonges besked kommer efter att premiärministern Mark Rutte i onsdags sade att idrott i organiserad form kan återupptas från och med den 1 september.

Över 41 000 människor har smittats av coronaviruset i Nederländerna och 5 288 har avlidit.

Den nederländska fotbollsligan stängdes ned för säsongen i slutet av april sedan regeringen förlängt förbudet mot offentliga sammankomster. Ingen mästare utsågs och inga lag flyttades ned eller upp.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons