Annons

Neumann hoppas hitta rätta flytet

GOLF RANCHO MIRAGE, KALIFORNIEN. Segern i US Open 1988 gjorde henne till en av de stora stjärnorna och banade väg för det svenska golfundret. Sedan dess har Lotta Neumann haft svårt att upprepa bragden. Nu tar hon vidskepligheten till sin hjälp i årets första majortävling.
Sport • Publicerad 24 mars 2001

Med en vinflaska under armen kom Lotta Neumann in till klubbhuset efter den första dagens spel i Nabisco Championship i Kalifornien.

Några höjde på ögonbrynen.

Annons

Neumann ryckte på axlarna och låtsades som ingenting.

Flaskan fanns med av en särskild anledning, och det var inte för att dränka sorgerna. Snarare är vinflaskan ett sätt för Neumann att hitta tillbaka till forna års storform i allmänhet och till formen från 1988 i synnerhet. Det var det året som Neumann överraskade alla när hon som första svenska tog hem segern i US Open – och det är just det årtalet, 1988, som är tryckt på den vinflaska hon bär med sig i Kalifornien.

Neumann berättar:

–Jag fick den av en vän. Den är ju från samma år som jag vann US Open. Han tror att det ska skänka mig tur, och det tror jag också. Jag ska ställa undan den så att jag inte dricker upp den ikväll.

Att döma av den första dagens spel på banorna i Rancho Mirage finns det ingen anledning att betvivla att Neumann har hittat tillbaka till det rätta flytet. 35-åringen är en av fem spelare som delar ledningen på 70 slag, två under par, och efteråt var hon nöjd – och förhoppningsfull inför fortsättningen.

–Jag fick en birdie redan på tvåan och därefter spelade jag solid golf, sade hon på presskonferensen efteråt.

–Det känns som om jag håller på att hitta mitt rätta spel igen. Av de övriga fyra i ledning kommer tre från USA – Penny Hammel, Pat Hurst och Juli Inkster – och ytterligare en från Sverige, Carin Koch.

Endast tolv spelare lyckades gå under banans par under första ronden, mycket på grund av den höga ruffen och de svåra vindarna.

Annika Sörenstam och Sophie Gustafson gick på par, 72 slag, och delar 13:e-platsen.

n

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons