New Jersey vände och vann mot Rangers

Allt såg ut att gå New York Rangers väg när de tog emot New Jersey i NHL-ishockeyn hemma i Madison Square Garden natten till tisdag. Men trots en tidig tvåmålsledning för hemmalaget slutade det med en tvåmålsförlust.
Ishockey • Publicerad 29 november 2022
New York Rangers center Mika Zibanejad var en av målskyttarna i hemmaförlusten i Madison Square Garden.Foto: John Minchillo/AP/TT

New York inledde första perioden med två snabba mål. Det första signerat Artemi Panarin efter en dryg spelad minut och sedan i början av fjärde minuten ett andra av Rangers svenske center Mika Zibanejad.

För Zibanejad var det säsongens elfte mål vilket också innebar att han gjort poäng i sex av de senaste sju matcherna. Mot nattens motstånd New Jersey har svensken gjort totalt 35 poäng i de 36 matcher han spelat.

Kort glädje

Men den inledande glädjen i Rangerslägret blev inte långvarig. I första periodens åttonde minut påbörjade New Jersey vändningen av matchen med ett backhandskott i mål av Tomas Tatar och sedan kvitterade Jahor Sjaranhovitj i fjortonde minuten.

New Jersey dominerade och vände matchen helt i andra perioden med 20 skott på mål och två som gick in mot Rangers tio som inte gav någon utdelning.

New Jerseys Nico Hischier sade efter matchen att matchen följde ett mönster som känns igen.

– Andra perioden har varit vår period i år. Och ännu en gång satte vi tonen i andra. I tredje kunde vi ha varit lite mer disciplinerade och drog på oss lite för många utvisningar. De fick en del chanser och vi var tvungna att städa upp, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Blir snöbollseffekt

I tredje perioden gjorde Jahor Sjaranhovitj sitt andra och New Jerseys femte mål för kvällen medan Vincent Trochek gjorde Rangers tredje. Matchen slutade med vinst, 5– 3 för New Jersey.

Rangersbacken Ryan Lindgren kommenterade lagets hopklappning:

– När en sak går fel blir det som en snöbollseffekt. Vi säger hela tiden att vi måste spela för fullt i 60 minuter. Men vi kan inte bara prata om det. Vi måste göra det också.