GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

NHL-svensken återvänder till Djurgården

Den NHL-meriterade ishockeyspelaren Marcus Sörensen återvänder till SHL-klubben Djurgården.
Ishockey • Publicerad 5 september 2021
Marcus Sörensen i Djurgården 2016. Arkivbild.
Marcus Sörensen i Djurgården 2016. Arkivbild.
Foto: Björn Lindgren/TT

Forwarden kommer närmast från NHL-laget San Jose som han tillhört sedan 2016. Där har han stått för 64 poäng på totalt 226 framträdanden.

Djurgården har ännu inte presenterat värvningen på sin hemsida. Men Aftonbladet rapporterade i onsdags att en överenskommelse var nära, och under söndagen postade Sörensen en bild på sig själv iförd Djurgårdskläder på Instagram.

Nu har han även bekräftat övergången för Telgenytt.

Sörensen spelade för Djurgården innan han skrev på för San Jose, och har haft kontakt med Stockholmsklubben sedan i början av augusti.

– Jag har verkligen tänkt över mitt beslut riktigt noga, säger han.

Varför det blev Djurgården?

– För att jag ville ha roligt igen, känna glädjen till hockey och att familjen får flytta hem och ha lite trygghet, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.