Nicklassonaffären på väg att lösas

FOTBOLL Den segdragna konflikten mellan IFK Hässleholm och IFK Göteborg är på väg att nå sin lösning. Genom en skiljedomare från svenska fotbollförbundet.
Sport • Publicerad 9 juni 2001

I mer än ett halvår – ända sedan Daniel Nicklasson lämnade IFK Göteborg för spel i danska Ålborg – har konflikten mellan IFK Hässleholm och Göteborgsklubben pågått.

I det avtal som skrevs när Nicklasson gick till Göteborg fanns nämligen en pasus om att Hässleholm skulle få en viss summa pengar när Daniel fick A-kontrakt i klubben.

Nu lämnade Daniel Nicklasson Göteborg utan att skriva på något A-kontrakt – men IFk Hässleholm menar att de ska ha pengarna av IFK Göteborg ändå.

– Vad vi menar är att pengarna skulle utfalla när Daniel var en tillräckligt duktig för att platsa i A-truppen. Och det är han tydligen eftersom han erbjöds ett A-kontrakt. Sedan är det IFK Göteborgs eget fel att de erbjöd så dåliga villkor att Daniel vägrade skriva på, säger Hans-Inge Persson, ordförande i IFK Hässleholm. IFK Göteborgs syn på saken är naturligtvis att eftersom Nicklasson aldrig haft ett A-kontrakt – även om han under fjolårssäsongen tränade, tillhörde och spelade med A-truppen – så ska Hässleholm heller inte få några pengar enligt den klausulen.

Summan för Nicklassons A-kontrakt ifråga ligger en bit över en halv miljon kronor.

– Det handlar inte om några stora pengar för IFK Göteborg, påpekar Hans-Inge Persson.

– Göteborg har ju klagat på hur storklubbarn aute i Europa behandlar dem, men sättet de behandlar oss är inte särskilt mycket bättre, säger Hans-Inge Persson.

Parterna träffade i förra veckani samband med Sverige VM-kval på Ullevi. Med vid mötet fanns också en skiljeman från Svenska fotbollförbundet som nu kommer att ”döma” i frågan.

Beslutet lär komma om någon månad.

– Jaså, är hela den affären äntligen på väg att lösa sig, kommenterar huvudpersonen i dramat själv, Daniel Nicklasson:

– Jag har inte hört så mycket om det ärligt talat, och rent praktiskt berör det ju inte mig personligen så mycket längre. För vad skulle jag kunna göra? Åka till Göteborg och skriva på ett A-lagskontralt???

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.