GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Niklas Nordgren på väg att provspela för Start

Niklas Nordgren kan vara på väg till norska Tippeligan. I dag åker KFF-mittfältaren till Norge för att provspela med IK Start. "Det känns verkligen intressant", säger Niklas.
Sport • Publicerad 8 oktober 2008
Bild: Annica Jönsson
Bild: Annica Jönsson
Foto: 

Blivande Bosman-spelaren Niklas Nordgren (kontraktet med KFF går ut siste november) är ett hett namn på spelarmarknaden.

Hetaste alternativen just nu är norska IK Start, AIK/Väsby och Landskrona BoIS.

Redan i dag åker Nordgren till Kristiansand för att bekanta sig med IK Start och samtidigt bryter han tystnaden.

- Det är en bra klubb som gjort en satsning, de har byggt en ny arena och ser ut att gå upp i Tippeligan, säger Niklas. Han stannar till på lördag och ska hinna med tre-fyra tränings-pass med klubben.

- De tycker att Niklas har en intressant profil och har kollat upp honom med olika referenser. Det är bara att hoppas att det går bra. Start är en spännande klubb, säger rådgivaren Ivar Lidén.

IK Start ligger, med fyra omgångar kvar att spela, tvåa efter Odd Grenland i norska andraligan.

Men Tippeligan ska utökas från 14 till 16 lag vilket innebär att ettan och tvåan i andraligan flyttas upp och trean och fyran får chansen att kvala upp.

Och IK Start - med förre VM-spelaren Erik Mykland i truppen - ligger väldigt bra till för en uppflyttning.

Förutom Start finns det intresse från ytterligare norska klubbar.

- Det finns två klubbar till, men just nu är det Start som gäller, säger Niklas.

Som Kristianstadsbladet tidigare avslöjat kommer Niklas Nordgren att provspela för AIK/Väsby med start den andre november. Utöver Start och AIK/Väsby finns det dessutom ett seriöst intresse från Landskrona BoIS.

Att Nordgren, som blev tvåa i interna skytteligan och tvåa i Kristianstadsbladet kungaliga har gjort en stark säsong har alltså inte gått obemärkt förbi.

- Vi pratade med Niklas redan i fjol och vi har varit och tittat på honom under året. Vi är intresserade av att ta hit och testa honom, säger Mats Aronsson, fotbollsansvarig i Landskrona BoIS.

Det finns en intresseförfrågan, men inga konkreta besked:

- Det är sagt att vi ska höras av i slutet av veckan, säger Aronsson.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.