Nobbade Tollarp – "Lillen" in i KFF

Fredrik "Lillen" Andersson frälste Tollarpsfansen i en säsong innan han återigen lade ner fotbollen. Nu återvänder han till Kristianstads FF – för en roll i klubbens fotbollssektion.
Sport • Publicerad 16 mars 2013
Foto: Tommy Svensson

Ett decennium i KFF; där har ni "Lillens" relation till division I-klubben. Och när samtalen väl inleddes för några veckor sedan om en position i fotbollssektionen, var svaret till slut ganska givet.

- Jag har funnits med runt KFF de två senaste åren även om jag inte har varit med i något. Men nu har klubbens engagemang smittat av sig på mig. Det är så många där som jobbar hårt för att få till något hållbart och jag hoppas att jag kan bidra med något, säger "Lillen".

Vilken riktning vill du att KFF ska gå?

- Alla vill väl att KFF ska avancera uppåt i seriesystemet. Jag vill att vi ska bli en populär förening, där folk kommer för att se A-lagets matcher och där vi har en bra ungdomsverksamhet. Man ska vilja spela i KFF.

Frågan måste ju ställas – har du någonsin ångrat att du lade av?

- Nej, jag har helt lagt fotbollen på hyllan. Jag har inte tid eller ork för det. Visst, tittar man på en match så är det klart att man blir sugen, men sedan inser man ganska snabbt vad som gäller för att kunna spela och jag kan inte lägga sådant engagemang på det.

Nygammal i fotbollssektionen är Peter "Pait" Svensson, den före detta KFF-målvakten, som gjorde entré under fjolåret men numera har hunnit bli varm i kläderna.

Och om "Lillen" får anses som purfärsk i sammanhanget, så gäller inte detsamma Ronnie Larsson, KFF:s ordförande.

- Nej, jag har ju suttit i styrelsen nu i snart tio år. Och nu går jag in på mitt femte som ordförande.

Du tröttnar inte?

- Nej, jag har fortfarande ambitionen att lyfta fotbollen här i stan. Om jag inte hade haft den och trott på det vi gör, så hade jag inte suttit kvar utan i stället klivit åt sidan och låtit någon annan ta över.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.