Nordgren klar för Trelleborg

Niklas Nordgren blir klubbkkamrat med Igor Sypniewski. Kristianstadssonen är klar för Trelleborgs FF.
Sport • Publicerad 26 augusti 2004

– Det känns bra. Nu har jag en klubb att träna med, och får chansen att komma tillbaka riktigt ordentligt och spela fotboll igen, säger Niklas Nordgren till Bladetsporten.

Fast om den forne MFF-anfallaren Igor Sypniewski har värvats som ett lån till klubben som frälsare, så ses Niklas Nordgren mer som en långsiktig satsning:

– Nordgren är en ung spännande spelare som vi tror kan bli något stort. På sikt kan han hålla allsvensk klass, säger TFF:s sportchef Jonas Brorsson till Trelleborgs Allehanda.

Kontraktet löper till och med nästa säsong, alltså ett och ett halvt år.

Hur lång tid tror du det tar innan du spelat in dig i A-truppen?

– Ingen aning. Det är inte heller något jag går och funderar över. Mitt första mål är att komma tillbaka fullt ut efter de skador i knäna som förstört det senaste halvåret. Sedan får vi se... men jag har inga problem att hänga med på träningarna, säger 19-åringen, som de tre senaste åren varit ungdomsproffs i Middlesborough.

Niklas Nordgren kom till Trelleborg för att träna med klubben efter att ha provspelat med både allsvenska Djurgården och division I-klubben Enköping. Under veckan i Djurgården slog Niklas Nordgren upp den knäskada han lidit av under sitt sista år i Middlesborough, och tvingades till uppehåll med fotbollen och ny rehablititeringsträning.

Efter det var Djurgården naturligtvis inte intresserad av den unge talangen.

Enköping var desto mer intreserat – men Niklas tyckte inte klubben tränade tillräckligt mycket.

– Det krävs mycket träning och högt tempo för att jag ska komma tillbaka snabbt, sa Niklas då.

I Trelleborg har han hittat en bra träningsdos – och klubben insåg snabbt att den unge offensive spelaren var intressant. Nordgren erbjöds kontrakt, och affären gjordes klar i tisdags kväll.

Känns det skönt att ha klart med en klubb och slippa åka runt och provspela?

– Tja, jag har aldrig varit orolig att jag inte ska hitta någon klubb – klubbar finns det alltid, säger Nordgren.

Du inser att risken är stor att du får spela i superettan nästa säsong, och inte i allsvenskan?

– Ja, eftersom Trelleborg ligger sist i allsvenskan så kan det mycket väl bli så. Men mina långsiktiga mål sträcker sig längre än både superettan och allsvenskan... det är bara det att om man ska få chansen att spela ute i Europa igen så gäller det först att prestera på hemmaplan. Och superettan kan vara en bra nivå för mig att komma tillbaka på allvar.

Du är värvad till klubben som yttermittfältare?

– Ja, jag har hört det.

Vad tycker du om det?

– Det är helt okej. Jag spelar där tränaren sätter mig.

Fast steg ett – det är att ta sig tillbaka så mycket att Niklas Nordgren får spela.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.