Nordgren-show kom av sig

Skepparslöv dominerade första halvlek mot Wisseltofta. Sedan tröt orken hos det nykomponerade laget och höstpremiären slutade med en uddamålsförlust.
Sport • Publicerad 16 augusti 2014

– Ge oss ett par matcher till, sen börjar vi klättringen uppåt, säger Martin Nygren, en av sju nya spelare i Skepparslöv.

Seriejumbon Skepparslöv kom till spel med flera av de nyanlända spelarna, bland annat Niklas Nordgren, vars spelförståelse och teknik visade vägen i den första halvleken. Det var i princip spel mot ett mål och hemmalaget, som premiärspelade på sin nya hemmaplan Önnevallen i Önnestad, skapade en uppsjö av målchanser. Men det var bara Sonny Bäckman som hittade målet för Skepparslöv. Resten gick utanför målramen.

– Vi borde ha punkterat matchen i första halvlek, konstaterar Skepparslövs tränare Martin Scholander.

Tionde smällen

I stället hittade Wisseltofta tillbaka in i matchen genom en kvittering tio minuter före pausvilan. Och när Fredrik Gullberg fullbordade vändningen tidigt i den andra halvleken tog det roliga slut för Skepparslöv, som fick inkassera sin tionde förlust för säsongen.

– Vi förtjänar inte bara en poäng, utan tre. Tyvärr känns det inte som att vi orkade i 90 minuter. Men ser man till spelet i första halvlek så kommer det att bli bättre och bättre, säger Scholander och får medhåll från Martin Nygren, som kom direkt från Stockholm till Önnevallen lagom till andra halvlek.

– Det finns kvalité i laget, inget snack om det. Men vi är framför allt här för att spela och ha roligt, det är Skepparslövs filosofi, säger Nygren, som fick spela utan sina forna Yngsjökollegor Dan Fribert och Sebastian Molldén.

– Många av oss har inte gjort många fotbollsträningar på sistone. Men får vi bara spela ihop oss så får de andra lagen se upp. Det gäller för oss att hitta Niklas Nordgren som mycket som möjligt.

Niklas Nordgrens spelintelligens blev tydligen för mycket för Wisseltoftaspelarna, som inte hängde med i svängarna – och som spelade sista halvtimmen med en man kort.

– Nordgren är för bra för division VII, så han får sina smällar, säger Wisseltoftas matchhjälte Fredrik Gullberg.

– Nordgren fick inte mycket med sig, men det är väl domarens sätt att visa att en spelare inte ska kunna dominera hur fritt som helst, säger Scholander.

Leo Pettersson
Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.