Annons

Norlander spurtade bra i La Quinta

Svenskt lyft och efterlängtad sydkoreansk seger – när veckans PGA-tävling i Kalifornien avgjordes glänste Henrik Norlander och Kim Si-Woo.
Golf • Publicerad 25 januari 2021
Henrik Norlander, här i Hawaii tidigare i januari, spelade upp sig i Kalifornien på söndagen.
Henrik Norlander, här i Hawaii tidigare i januari, spelade upp sig i Kalifornien på söndagen.Foto: Jamm Aquino/AP/TT
Kim Si-Woo på väg mot segern i La Quinta.
Kim Si-Woo på väg mot segern i La Quinta.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Henrik Norlander låg långt bak i fältet, men ändå med viss chans på en fin placering i PGA-tävlingen i La Quinta, utanför Palm Springs i Kalifornien – om han fick till det på avslutningsdagen.

Och svensken, som gick ut på hål tio, gjorde sitt bästa och klättrade snabbt uppåt på leaderboarden. Efter två tidiga birdies kom en eagle på det 16:e hålet. En fin drive och ett inspel på 230 meter som landade på green gav en eagleputt på tio meter – som Norlander sänkte på par 5-hålet.

Slutade tolva

Annons

Med ytterligare en birdie två hål senare nosade Norlander på topp tio, men då hade ledarbollarna knappt inlett dagens spel – och med bara en birdie på sista nio och totalt –13 försvann chansen till en riktig topplacering.

När alla hade spelat klart slutade Norlander på en delad tolfteplats, tio slag från segern.

Dagens raket, amerikanen Patrick Cantlay, höll så när på att ta hem segerchecken. Elva birdies och 61 slag tog honom upp till sammanlagt –22, ledning i klubbhuset och en lång väntan på att de andra i toppstriden skulle spela klart.

Norén långt efter

De föll i från en efter en, och till slut återstod bara Kim Si-Woo. Med en lika säker som lång birdieputt på det 17:e hålet skaffade sig sydkoreanen ett gyllene läge att ta hem sin första seger på PGA-touren sedan The Players Championship 2017 – och ett säkert par på avslutningshålet fixade segern med ett slag och Kim kunde fira.

– Jag såg att Patrick klättrade uppåt, med jag försökte hålla mig lugn och tog chanserna när de dök upp. Jag kommer att få mycket självförtroende av det här, säger Kim i segerintervjun vid greenen.

Tävlingens andre svensk, Alex Norén, fick inte riktigt till spelet. Efter en runda på par, 72 slag, slutar han på –8 och en 40:e plats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons