Norman missar Wimbledon

TENNIS STOCKHOLM. Magnus Norman vill avvakta till på torsdag. Men läkaren har redan domen klar. –Jag avråder honom från spel i Wimbledon. Det är bättre att han vilar, säger svenske Davis Cup-tränaren Per Renström.
Sport • Publicerad 21 juni 2001

Grand Slam-turneringen inleds på måndag nästa vecka, då ska Magnus Norman möta Lars Burgsmüller, Tyskland.

Så var det tänkt i alla fall. För svensken har inte hållit i ett tennisracket sedan spanjoren David Sanchez skickade i väg honom till flygplatsen i Paris efter seger i första omgången av Franska mästerskapen.

Och den skada man först trodde var ett vätskefyllt ben i höften väntar fortfarande på ett svar.

–Vi har gjort alla sorters röntgen det går att göra men har ändå ingen 100-procentig diagnos. Just nu vet vi inte exakt vad det är för någon skada Magnus har, bara att den sitter i höftleden, säger Per Renström.

På onsdagen skulle egentligen den svenske tennisspelaren bestämt sig för om det blir något spel i grästurneringen. Istället valde han att skjuta upp beslutet ytterligare en dag. –I morgon torsdag måste vi ta ett beslut för att det överhuvudtaget ska vara lönt att åka till Wimbledon, kan han inte stå på tennisbanan imorgon, då är det kört, säger Normans tränare Fredrik Rosengren.

nVad är chanserna?

–Han har fortfarande känningar och att man inte kan hitta något svar på vad det är för någon skada gör oss lite konfunderade. Det ser inte så bra ut helt enkelt, säger Rosengren.

Det är Per Renströms uppfattning efter att ha undersökt Magnus på onsdagen i Stockholm.

–Min åsikt är att han bör avstå Wimbledon och istället vila för att vara i form när hardcourtsäsongen drar igång i USA. Dessutom finns risken om gräset är blött i Wimbledon att han kan halka till och förvärra skadan.

Finns det något alternativ kvar?

–Det skulle vara artroskopi, titthålskirurgi, ett sådant ingrepp hämtar man sig ganska snabbt ifrån och kan vara på benen inom ett par dagar.

Men för Magnus Norman är tidsfristen betydligt kortare än så – om den inte redan nått sin ände.

Av Tobias Österberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.