Norrköping jagar nyförvärv – i Mjällby

FOTBOLL IFK Norrköping vann kvalet till allsvenskan. Nu jagar klubben nyförvärv – i Mjällby AIF. Patrik Rosengren och Johan Svensson står på önskelistan.
Sport • Publicerad 7 november 2001

Mjällby AIF föll på mållinjen – i år igen.

Den anrika klubben IFK Norrköping kom undan med blotta förskräckelsen och tränaren Tor–Arne Fredheim kunde inte låta bli att imponeras av motståndet.

Särskilt två spelare tilldrog sig IFK-tränarens intresse.

nPatrik Rosengren.

Mjällbys rutinerade mittback svarade visserligen för några avgörande misstag, men agerade ändå övervägande stabilt i eget straffområde. Bagarn har utan tvekan varit en av superettans absolut bästa spelare den här säsongen och de flesta av tränarna menar att han håller allsvensk klass.

nJohan Svensson.

Den skicklige vänsteryttermittfältaren skojade friskt med högerbacken Stefan Alvén i den första matchen. I returmötet visade han återigen klass när han svarade för förarbetet till Torbjörn Nilssons 1–1-kvittering.

– Vi har för avsikt att kontakta både Bagarn och Johan, säger Tor–Arne Fredheim till BLT. IFK Norrköping räddade kontraktet i sista stund och nästa säsong tänker man inte upprepa misstagen.

För att undvika bottenstriden ser klubben nu över spelartruppen och de båda Mjällbyspelarna är två tänkbara förstärkningar.

– Jag har inte själv hört någonting från någon klubb och det finns inte så mycket att säga. Jag vill smälta säsongen i några dagar till, innan jag tar ställning till något. Det har snackats mycket och så brukar det vara, vi får se hur det blir, säger Patrik Rosengren som också placeras i Örebro.

nÄr det något som är mer intresserat än något annat?

– Nä, det inget jag kan uttala mig om nu. Jag avvaktar.

nHur ser ditt kontrakt med Mjällby ut?

– Det går ut efter säsongen.

nNär vet du hur det blir nästa år?

– Det dröjer inte allt för länge. Det är det enda rätta gentemot Mjällby. Dagarna efter kvalmissen omgärdas flera av spelarna i Mjällbytruppen av transferrykten. Skyttekungen Marcus Ringberg placeras i norska Molde och Moss ska vara intresserat av mittbacken Thomas Westergren.

– Jag har själv inte hört något. Det är min agent Jan Olsson som sköter kontakterna med andra klubbar. Får jag sedan en konkret förfrågan får jag ta ställning till det då. Jag räknar med att allt ska vara klart i november eller i början av december, säger Westergren.

Försvararen Håkan Bengtsson nämns också som en spelare som kan vara på väg bort från Mjällby. Division III-laget Jämshög pekas ut som ny klubbadress.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.