Norwich klev över strecket

Sport • Publicerad 9 maj 2005

Alla fyra bottenlagen har ännu chansen att klara kontraktet inför Premier leagues sista omgång.

Men en sen kvittering av Southamptons Danny Higginbotham ger Norwich ett litet övertag.

Svenskarna i Southampton och Norwich hade inga huvudroller i lördagens spännande drabbningar. Mathias Svensson hoppade in fyra minuter och Mattias Jonson satt på Norwichbänken och fick se Kanariefåglarna ta tre livsviktiga poäng via 1–0 hemma mot Birmingham, fjärde raka hemmasegern. Dean Ashton prickade in målet på straff precis innan halvtid.

Segern såg ut att placera laget på en 18:e plats, precis under Crystal Palace som hade 2–1 mot bottenkonkurrenten Southampton. Men då Southampton ordnade 2–2 i 90:e minuten genom Danny Higginbotham är det Norwich, sist inför lördagen, som har en poängs marginal till Palace och Southampton under strecket.

Southamptonsvenskarna Andreas Jakobsson, Anders Svensson, Mikael Nilsson och skadade Michael Svensson fanns inte ens med på bänken i säsongen näst sista kamp.

Men trots att hemmalaget två gånger om tagit ledningen var det Southampton som fick sista ordet, till Norwichs stora glädje.

Robert Earnshaw ordnade på straff 1–1 till West Bromwich borta mot Manchester United i lördagens sena match. Därmed är West Bromwich sist men har bara två poäng upp till Norwich.

Arsenal besegrade Liverpool med 3–1 och hjälpte samtidigt Liverpools värsta konkurrent, nämligen Everton. Arsenals seger betyder att Everton nu har säkrat en Champions League-plats till nästa säsong. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.