Annons

Nosaby drar sig ur serien

Ekonomiska skäl tvingar Nosaby IBS att dra sig ur seriespelet med omedelbar verkan. "Det här är ett sätt att rädda FC Kristianstad", säger ledaren och vice ordföranden Bosse Edvardsson.
Sport • Publicerad 10 januari 2009

FC Kristianstad och Nosaby IBS har ett nära samarbete och en gemensam kassa.

Med en hyresskuld till kommunen och en ekonomi som beskrivs som ansträngd kommer nu den första sparåtgärden:

Annons

"Farmarlaget" Nosaby IBS offras.

Beslutet togs tidigare i veckan och betyder att laget lämnar division IV-spelet med omedelbar verkan.

- Det var inte mycket att göra, säger eldsjälen Bosse Edvardsson. En av spelarna som plötsligt står utan lag är Laszlo Cako:

- Det känns tråkigt. Jag har spelat innebandy sedan jag var sju-åtta år och har aldrig varit med om att avbryta en säsong, säger Cako.

Vad händer nu för dig och dina lagkamrater?

- Jag ska nog fortsätta träna med FC Kristianstad och försöka ta en plats där.

Nosaby IBS (som bara bestått av ett seniorlag) finns kvar som förening, men kommer inte att ha någon verksamhet under våren.

Men enligt Laszlo Cako kan det bli en comeback framöver.

- Vi får se om vi startar om nästa år i egen regi, säger han. Orsaken till att Nosaby IBS drar sig ur seriespelet handlar om ekonomi. Hallhyror, domarkostnader och svårt med sponsorer blev till slut en omöjlig ekvation.

- Varje hemmamatch med hyra och domararvode kostade oss 2 600 kronor och det är svårt att få publik och inkomster till division IV-matcher, säger Bosse Edvardsson.

Annons

FC Kristianstad har en hyresskuld till kommunen. Hur stor är okänd. Enligt uppgift handlar det dock inte om några gigantiska summor.

- Jag har ingen aning, säger Edvardsson.

Vem vet det då?

- Ingen aning… men det måste gå att lösa. Annars får vi göra som de stora föreningarna skriva av skulden.

Är det krisläge?

- Nej… inte än, säger Edvardsson. Det finns en avbetalningsplan med kommunen och FC Kristianstad tittar på olika intäktsalternativ.

Ett kan vara att arrangera en innebandyturnering - en ny variant av 24-timmars.

- Det vi har snackat om är en företagsturnering som man skulle kunna köra efter säsongen i slutet av mars. Vi var med och arrangerade 24-timmars och den turneringen gav ändå lite pengar, säger Bosse Edvardsson.

Spelarna har känt till situationen ett bra tag, men ambitionen har hela tiden varit att överleva och fullfölja säsongen.

Men till slut gick det alltså inte.

Annons

- Bosse har gjort ett jättestort jobb, säger spelaren Laszlo Cako.

Fotnot:Vejbyslätt har dragit sig ur norra division V-serien och det innebär att även den serien har räknats om.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons