Nosaby tappade igen

Nosaby letar fortfarande efter formen – och första trepoängaren. Anders Svahns pågar sprang, svettades, slet mot tabelltvåan Saxemara. I 90 minuter. Men knappast till någon nytta alls.
Sport • Publicerad 3 maj 2008

2-2 mot tabelltvåan Saxemara var inte bara en kraftig missräkning för Nosaby, det var ett rena hånet.

Med tanke på att hemmalaget ledde med 2-1 och hade full kontroll på matchen - och inte minst att blekingelaget kvitterade på matchens sista spark.

Saxemara tog en poäng, Nosaby tappade två, skulle man kunna säga.

- Helt sanslöst. Det är bara inte sant sånt missflyt som vi har just nu, sa Anders Svahn och ruskade besviket på huvudet.

Han hade all anledning att vara besviken, Svahn.

För Nosaby hade vänt ett 0-1-underläge till 2-1-ledning och tycktes ha de tre poängen som i en liten ask, när Martin Abrahamsson slog in 2-2 bakom Jörgen Bengtsson i hemmamålet.

I 90:e spelminuten.

- Bittert är inte ordet, det är bara förnamnet. Tappa två poäng på matchens sista spark . . . suckade en bedrövad Anders Svahn.

- Samtidigt får vi skylla oss lite själva. Ibland måste man vara lite smart också, bara rensa bort bollen i stället för att spela i alla lägen, säger Svahn. Det såg ju annars så bra ut för hemmalaget sedan först Jon Paradis kvitterat Saxemaras 1-0-ledning (61) och sedan Daniel Kristic dragit in 2-1 (75) på ett vackert högerskott. Daniels första, men säkert inte sista, mål i Nosabytröjan.

I det läget var det nog inte många bland publiken som trodde på något annat än en Nosabyseger.

Men det verkade som om Saxemara bars av sin nya insikt att de är ett topplag.

Åtta minuter före slutet prickade Mattias Gummesson stolpen och i absolut sista spelminuten smällde Martin Abrahamsson in kvitteringsbollen.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.