Nosaby tog poäng mot tabelltvåan

Efter sju sorger och minst lika många bedrövelser lyckades Nosaby ta poäng igen. Och det var inte vilken poäng som helst utan borta mot obesegrade tabelltvåan Sjöbo.
Sport • Publicerad 21 maj 2005

1–1 (1–1) slutade tillställningen, vilket var helt överensstämmande med matchbilden.

– Vi har åkt på poängförluster på rena skitmål den senaste tiden så det kändes skönt att vi fick utdelning den här gången. Även om det inte var någon skönfotboll i dag har vi spelat bra på sistone så det kändes som om vi skrapat ihop till den här poängen, sa Nosabytränaren Anders Swahn. Nosaby har ju gjort bra ifrån sig både mot Tollarp och Veberöd utan att få något med sig hem men den här gången lyckades man. 1–1 innebar säsongens första bortapoäng.

– Självfallet siktar vi uppåt i tabellen. Vi är så pass bra att vi inte ska behöva ligga där nere, fortsatte Anders.

Sjöbo fick en bra start med 1–0 redan efter 13 minuters spel men annars var det Nosaby som stod för den offensiva konfekten i första halvlek. Kalle Rydhög och Christoffer Ivarsson oroade en del framför Sjöbomålet och Magnus Tillberg hade ett skott ur bra läge som räddades av hemmamålvakten.

Närmast var ändå Fredrik Persson som frispelades av Anes Salemovic men som trots sitt friläge inte lyckades kvittera. Inte den gången.

Minuten senare, i den 40:e, fick nämligen Fredrik sin revansch när han drog till med vänsterfoten efter en frisparkspetning och satte nätet i dallring. Efter pausen var det Sjöbo som producerade de hetaste tillbuden men de flesta av avsluten hamnade utanför Jörgen Bengtssons målram.

– Jag tycker att vi hade var sin halvlek. Visst hade de mer att säga till om i andra men även om de kom fram emellanåt var vi där och störde dem. Hela laget krigade enormt bra den här gången.

Nosaby fick ett gyllene tillfälle att avgöra när slutsignalen började närma sig men Anes Salemovics nick tog vägen över ribban.

Fast 1–1 mot topplaget Sjöbo är ändå en fin fjäder i hatten och kan kanske fungera som språngbräda uppåt i tabellen.

Fredrik Sörensson

Matchfakta

Sjöbo-Nosaby 1–1 (1–1)

Målen:1–0 (13) Patrik Håkansson, 1–1 (40) Fredrik Persson.

Publik:120.

FOTBOLL SJÖBO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.