Nosaby vann toppmatchen

FOTBOLL OSBY. Det blev Nosaby som hankade sig kvar bland topplagen när Janne Pettersson och hans grabbar gästade Osby IP. Gästerna vände underläge 0–1 i paus till seger med 5–2.
Sport • Publicerad 12 juni 2001

– Ett mycket duktigt lag, ja rent av ett jättebra lag, menade Osbytränaren Krister Renemark.

– För även om vi ledde i paus hade Nosaby ett visst grepp på matchen...

Janne Pettersson var av samma åsikt.

– Trots underläget i paus var jag inte direkt orolig. Vi har varit i den situationen tidigare, säger Janne. Awet Estefanos gav hemmaleget ledningen redan efter sju minuter, efter ett inlägg av Muamer Redzovics.

Hela första halvlek var jämn, med kanske ett visst spelövertag för gästerna, men där Osby dock skapade de vassaste chanserna. Som den frispark Morgan Nilsson satte i ribban bara fem minuter efter 1–0–målet.

Andra halvlek gick till gästerna. Sacha Zinkowiic nickade i ribban i upptakten och det dröjde till den 58:e minuten innan kvitteringen kom. En omarkerad Joakim Hansson kunde nicka in lagets femte hörna och endast två minuter senare satt tvåan där genom Kalle Åstedt.

Nosaby hade tagit över matchen. Även om det dröjde tio minuter så kom trean som ett brev på posten. En ny nick via en frispark genom Marcus Magnusson.

I luften hängde inte hemmagrabbarna med.

– Vi visste om Osbys styrka och svaghet och försökte utnyttja det, menade Janne Pettersson.

– Det var bara att mala på så skulle målen trilla in... Awet Estefanos reducerade till 2–3 på nick, men närmare än så kom inte hemmalaget. I jakten på en kvittering blev det kontringsläge för Nosaby, som gjorde två mål under en minut genom Marcus Magnusson och Andreas Johansson.

För Osbys del blev matchens avslutning dubbelt olycklig. I slutminuten fick Awet Estefanos sin andra varning och rött kort och han är därmed avstängd i nästa match.

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.