Annons

Nosaby värvar skyttekung: ”En av de absolut bästa”

Skyttekungen Joel Wedenell lämnar krisdrabbade Hässleholms IF och är i stället klar för seriekonkurrenten Nosaby IF.
– En helt perfekt sista minuten-värvning, säger Stefan Öster i Nosabys fotbollssektion.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 29 mars 2020
Joel Wedenell lämnar ett krisande Hässleholms IF och går i stället till seriekonkurrenten Nosaby IF.
Joel Wedenell lämnar ett krisande Hässleholms IF och går i stället till seriekonkurrenten Nosaby IF.Foto: Bosse Nilsson

Joel Wedenell har öst in mål i division 2 de senaste säsongerna. Men efter tre år i Hässleholms IF byter han alltså till seriekonkurrenten Nosaby. Något tidningen Norra Skåne var först med att skriva om på söndagskvällen.

Wedenell lämnade Hässleholms IF 2015 och spelade då två säsonger i Mjällby. Sedan han kom tillbaka till HIF inför säsongen 2017 har han gjort 65 mål på tre säsonger och har funnits med i toppen av skytteligan efter varje säsong.

Annons

Det är alltså en riktig prestigevärvning som Nosaby har gjort klart med.

– Det är en helt perfekt sista minuten-värvning. Det är en av de absolut bästa spelarna i division 2. Nu har han en situation där han jobbar i Kristianstad, vilket gjorde att vi kom in i bilden, säger Stefan Öster.

Enligt Norra Skåne har Hässleholms IF tagit beslutet att inte betala ut löner till sina spelare på grund av det osäkra läget under coronakrisen. Därför har man också tvingats att släppa Joel Wedenell. Uppgifter som också bekräftas av Bladetsportens uppgifter.

Men enligt Stefan Öster i Nosaby är det snarare Wedenells privata situation som spelat en avgörande roll.

– Det här ekonomiska är ingenting jag känner till eller hört talas om. Joel bor i Hanaskog, har precis fått ett litet barn och kunde inte köra fram och tillbaka till Hässleholm fem dagar i veckan, säger Öster.

Är det en dyr lösning för er?

– Nej, då hade vi inte kunnat genomföra den.

Själv säger Wedenell att både hans egen och Hässleholms situation gjorde beslutet att lämna enkelt.

– Jag fick en vink av klubben hur läget låg till kan man säga. Då blev det så att kontraktet bröts. Samtidigt har jag svårt att få ihop det med jobb, hus, sambo och jag har nyss blivit pappa. Jag känner att det inte heller finns samma tid och energi att ligga och pendla de extra milen. Det är ändå en timme varje dag man ligger och kör, säger han.

Vad tror du om Nosaby den här säsongen?

Annons

– De har absolut något spännande på gång och har gått väldigt starkt på försäsongen. Sedan finns det en hel del offensiva alternativ, men det är ett lyxproblem.

Joel Wedenell blir ytterligare ett tillskott till Nosabys redan starka offensiv, med namn som Andreas Grahm, Max Sandberg och Julian Grozdanovski.

– Den är väl skaplig. Sedan är det omöjligt att svara på hur det kommer att gå, men vi hade en målsättning om att vara bäst i stan och det här gör ju att det ser bra ut, säger fotbollssektionens Stefan Öster.

Fakta

Joel Wedenell

Ålder: 28 år.

Bor: Hanaskog.

Position: Forward.

Moderklubb: Glimåkra IF.

Övriga klubbar: IFK Hässleholm (2009-10), Glimåkra IF (2011), VMA IK (2012), Hässleholms IF (2013-14), Mjällby AIF (2015-16), Hässleholms IF (2017-19), Nosaby (2020-).

Fakta

Silly Season i Nosaby IF

In: Leo Engkvist Qvarnström, Sibbhult, Olle Kjellman Olblad, Osby, Emil Jönsson, Fjälkinge, Kalle Svensson, Kristianstad FC P19, Otto Eriksson, Asarum, Anton Persson, Vanneberga IF, Philip Bengtsson Hörnebrant, Mjällby P19, Axel Winberg, IFK Värnamo, Christian Hansen, Sölvesborg, Ameer Naseer, Kristianstad FC, Joel Wedenell, Hässleholms IF, Stefan Liljegren, tränare IFK Karlshamn, Besnik Llazani, tränare Kristianstad FC.

Ut: Philip Persson, Bromölla, Alec Sundly, California United Strikers FC, Linus Andersson, Yngsjö, Kevin Ketteridge, Tomelilla, Robin Lindskog, VMA, Viktor Pettersson, Linus Lindfors, Älmhult, Joseph Abedu Ikuchukwu, Hällaryd, Erland Veselji, studier, Christian Folin (tränare), timeout.

Tränare: Stefan Liljegren och Besnik Llazani.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons