Annons

Nosabys segersvit bröts mot Lönsboda

FOTBOLL NOSABY. ” Sassa brassa mandelmassa, vi vill se nätet prassla”. Nosabys mycket unga hejaklack försökte mana på sina idoler. Och visst prasslade nätet men inte åt det håll de unga fansen ville. På resultattavlan kunde man läsa Nosaby–Lönsboda, 1–3.
Sport • Publicerad 21 juni 2001

Nosaby hade i går chansen att vinna sex matcher i rad. Det som oroade var dock att sex man ur den ordinarie truppen var skadade respektive avstängda.

– Det är klart att det blir lite oreda i truppen när det blir så här många byten. När det väl är match så är det elva mot elva så det är inget att säga om , konstaterade Nosabytränaren Janne Pettersson. Första halvlek var jämn och relativt välspelad och ett oavgjort resultat i halvlekspausen hade varit rättvist.

Annons

Istället kunde Lönsboda gå in med en 1–0 ledning på grund av ett missförstånd mellan backlinjen och Nosabys målvakt Jimmie Andersson. Man kunde redan ana stora brister i Nosaby–försvaret och i andra halvlek bekräftades hemmapublikens värsta farhågor.

Fem minuter efter halvleksvilan nickade Lönsbodas Mikael Hofflander in 0–2 och det var bara början på Nosabys elände. Ytterligare 5 minuter senare fälldes nummer 9 i Lönsboda, Markus Johansson, i straffområdet och domaren gick obevekligt mot straffpunkten.

Jimmie Andersson i Nosabymålet tog straffen men samtidigt vinkade linjedomaren frenetiskt med flaggan.

Jimmie ansågs ha rört sig för tidigt och straffen fick gå om till publikens stora förtvivlan.

Hofflander stegade fram och lade kyligt in bollen. Nosabytränaren Janne Petterson var oförstående men valde att titta framåt.

– Sommaruppehållet blir nyttigt för oss. Nu får vi en chans att komma tillbaka friska och hela till hösten.

Av Hans Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons