Notiser

Sport • Publicerad 6 augusti 2004

Åslunds villa vandaliserad

FOTBOLL. Det har gått tungt för AIK i allsvenskan den här säsongen, och missnöjet är stort bland supportrarna. Natten till torsdagen tog det sig uttryck i att AIK:s vd Sanny Åslund fick sin villa vandaliserad. Ett kors hade placerats utanför ingången och på husfasaden stod "Avgå Sanny" sprejat med stora bokstäver.

Åslund själv är på semester och villan utanför Stockholm stod tom under natten.

– Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på det här. Det är ett övergrepp mot Sanny som person och mot hans familj, säger Per Smedberg, styrelseledamot i AIK.

Smedberg vill inte spekulera i vem eller vilka som stått för skadegörelsen.

– Det enda jag kan tro själv är att det inte är någon riktig AIK:are som har gjort det, utan att det är någon person som inte vill föreningen riktigt väl. De riktiga AIK:arna förstår att det sker ett intensivt arbete i hela klubben och att vi gör allt vi kan för att nå resultat, säger Smedberg. (TT)

Mutu på väg till Juventus

FOTBOLL. Efter att ha köpt spelare för närmare två miljarder kronor har Chelseas ryske ägare Roman Abramovitj börjat sälja av några. På torsdagen flög rumänen Adrian Mutu till Italien för att skriva på ett kontrakt med Juventus.

Torinolaget har erbjudit Chelsea drygt 100 miljoner kronor för Mutu, som gjorde sex mål på 25 matcher i Premier League förra säsongen. När Abramovitj handlade Mutu från Parma var priset det dubbla. Han har tidigare spelat i både Inter och Verona i serie A.

Juventus vill slutföra affären så snabbt som möjligt för att Mutu ska bli klar till Champions League-matchen mot Djurgården på tisdag. (TT-Reuters)

Söderling enda svensk kvar

TENNIS. Robin Söderling var den enda svensken som tog sig vidare i ATP-turneringen i Cincinnati, Ohio, på torsdagen. Luis Horna, Peru besegrades med 6-2, 6-3 och OS-svensken möter i tredje omgången Tommy Haas, Tyskland.

En annan OS-spelare, Jonas Björkman, spelade tredje omgången redan på onsdagen. Där blev det dessvärre stopp efter 0–6, 3–6 mot fransmannen Fabrice Santoro.

Även Thomas Johansson är utslagen efter 1–6, 6–3, 1–6 mot Andre Agassi. Agassi, som vunnit turneringen två gånger tidigare bröt svenskens serve fyra gånger på sju försök och får i tredje omgången möta Juan Ignacio Chela från Argentina. (TT)

Järvsöfaks allvarligt sjuk

TRAV. Den framgångsrike travhästen Järvsöfaks kämpar för sitt liv på veterinärskolan utanför Uppsala. En allvarlig magsjukdom som upptäcktes i onsdags gör tränaren Jan-Olov Persson ordentligt orolig.

– Hästen har fått någon form av magsjukdom. Prover är tagna och en del har vi fått svar på, och de andra får vi i morgon (läs fredag). Den är inte riktigt diagnostiserad ännu, berättar tränaren för Kanal75.

Veterinären misstänker att det kan vara Baron Gruff-sjukan. Den slår ut magen helt och även vita blodkropparna slås ut, säger Persson. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.