Notiser

Sport • Publicerad 3 augusti 2004

Carolin och Sara utan EM-medalj

BROTTNING. Våra lokala brottartjejer, Carolin Lövkvist, Gärds BK och Sofie Jörgensen, Hässleholms AoBK, blev utslagna i poolen och gick inte till slutspel i helgens ungdoms-EM i brottning i Bulgarien.

Sverige tog tre guld genom systrarna Johanna och Sofia Matsson samt Hanna Wennström, samtliga Gällivare.

Carolin gick i 46 kg och vann en match och förlorade två. Efter förlust mot Mikaela Raedow, Rumänien med knappa 4–5, kom segern mot Ekaterine Sardovskia, Bulgarien med 5-3. I tredje omgången föll Carolin med 1–4 mot finskan Sarianne Savola.

Sofie Jörgensen i 49 kg förlorade mot Diana Borisova, Lettland med 0–6 och mot Katarina Krassnova, Ryssland med 0–3.

Bertil Åkesson

Nosaby IF kan ta en förlust

FOTBOLL. Lönsboda hade en framgångsrik helg när åttonde upplagan av Ivar Persson Cup avgjordes på Vankivas idrottplats.

64 7-mannalag ställde upp i årets turnering. Lönsboda var med i tre av de fem finalerna. Klubben vann flickornas 10-års grupp som spelades i serieform. Även segern i yngsta pojkgruppen gick till klubben som vann finalen mot Kulladal med 4–2. Detta efter en dramatisk straffsparksturnering i semifinalen mot Uppåkra.

Däremot fick flickor 12 nöja sig med en andra plats i sin grupp efter förlust mot Stehag.

Nosabys P 11-lag gick fram som en ångvält i sin grupp på lördagen utan förlust. Hade 28-2 i kvot, innan det slutligen blev två 1–0 segrar mot IFK Hässleholm och Vittsjö i slutspelet.

IFK Hässleholm triumferade i äldsta pojkgruppen (P 12) och vann derbyt mot HIF med 5–3. Lagen möttes i första matchen och då blev det 4–1 till IFK som därmed slog vakt om fjorårets seger i samma turnering.

Nosaby och Stehag tilldelades hederspris för trevligt uppträdande på och utanför planen, vilket gäller såväl spelare och ledare som föräldrar.

Ingvar Johansson

Hanna Wieden placerad i EM

RIDSPORT. Hanna Wieden från Willands Ryttarförening ställde i år upp i sitt första EM med sin ponny Favorite Love.

Förra året var hon reserv men har nu alltså förbättrat sina resultat och tagit sig in i EM truppen. Ett bra val visade det sig då hon blev andra bästa svensk. Bäste svensk blev Sara Henrietta Källström Bergström på ponnyn Lotus II som tog sig till A-final och där kom på en trettondeplats. Hanna var nöjd med sin insats men…

– Jag var jättenära att ta mig till A final, berättar hon. Tre poäng per domare hade räckt så det känns lite så där.

Nu väntar ett annat mästerskap på hemmaplan, det vill säga SM, som rids om två veckor. Att värma upp med en femteplats i EM: s B final i den sortens konkurrens torde göra ekipaget till en farlig konkurrent om SM-medaljerna. Efter SM kommer ekipaget också att delta i höstens elitserie i ponnydressyr.

Alexandra Leander

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.