Annons

Nu blickar Kristianstads IK uppåt igen

ISHOCKEY SMHI lovar rena värmeböljan veckan ut. Tillhör du dom som letar svalka? Ishallen är ett säkert tips. Dessutom möter Kristianstad IK Växjö Lakers på söndag i säsongens första träningsmatch.
Sport • Publicerad 17 augusti 2001

Igår kväll hade Kristianstad IK ”kick-off” för sina sponsorer. A-laget – men också samtliga ungdomslag – visade upp sig inför företagen som stöttar klubben ekonomiskt.

Och efter ett par tunga år satsar KIK nu på att klättra i seriesystemet.

Annons

– Först och främst så tänker vi ta oss till allettan. Det innebär att vi måste vara bland de fyra bästa lagen till jul, berättar Kjell Jacobsson i KIK:s elitsektion.

Ekonomin är sanerad. Nu ska det sportsliga få komma i centrum. Så är det tänkt.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen. Vi har ett spännande lag i år, menar Kjell Jacobsson. Förra måndagen gick KIK på is. På söndag är det dags för säsongens första, av totalt 13, träningsmatch.

Växjö Lakers Hockey kommer på besök. Hårdsatsande smålänningar med Håkan Nygren som stor profil i båset.

– Det finns många bra lag i serien, men Växjö har det på papperet klart starkaste laget. De har värvat tolv nya spelare och i truppen finns 15 spelare med allsvensk rutin. Det skojar man inte med, säger Christer Dreberg, ny tränare i KIK inför den här säsongen.

Hur ser det ut?

– Vi har varit på is i två veckor och allt går enligt planerna, nåja nästan. Tony Jonsson (målvakten) har fått ryggskott och spelar inte på söndag. Förhoppningsvis blir han snart frisk.

Ni har värvat sju spelare. Har du haft ett finger med i spelet?

– Självklart. Vår filosofi har varit att värva unga, ambitiösa, hungriga spelare som dessutom är bra skolade. Och jag tycker att vi har lyckats.

Någon speciell vi ska hålla ögonen på mot Växjö?

Annons

– Martin Fjällbo från Vallentuna är en riktig målskytt och kommer säkert att synas, men annars jobbar vi hårt med att få laget att få fungera den här säsongen. Det är många av våra egna spelare som måste lyfta sig ett snäpp för att vi ska vara bland de fyra till jul.

Det är målsättningen?

– Först och främst. Väl i allettan får vi sätta upp en ny målsättning.

Hur blir det med schweizaren Roman Diethelm?

– Han är klar och spelar mot Växjö, säger Christer som tänker spela med tre backpar och fyra kedjor på söndag.

– När vi närmar oss seriepremiären ska vi gå runt på mindre folk, men alla ska få en chans att visa vad de går för.

13 träningsmatcher, en hel höstsäsong. Är det inte i mesta laget?

– Det kan kanske tyckas så, men vi vill inte lämna något åt slumpen. I år ska vi komma väl förberedda.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons