Nu vill Annika vinna mer på damtouren

GOLF FORT WORTH Hon var inte i närheten av toppen, men debuten på herrtouren ska ändå ge Annika Sörenstam fler segrar. Nämligen på damtouren.
Sport • Publicerad 26 maj 2003

Hon var totalt överlägsen förra året på damtouren, vann 13 av 25 tävlingar och spelade in mer pengar än någon annan. Att tävla mot männen på PGA-touren var ett test för henne, men också ett sätt att utveckla sin egen golf inför framtida tävlingar mot damerna.

–Jag vill vinna turneringar, sätta nya rekord och jag hoppas att det här kan hjälpa mig, sade Sörenstam efter fredagens rond.

Nytt tillfälle att använda sina färska kunskaper blir nästa vecka, då hon ska försöka att försvara sin LPGA-titel i Chicago. Den 5–8 juni är det sedan dags för damernas andra så kallade major som avgörs på Dupont Country Club i Wilmington, Delaware.

Det ska vara en av årets tuffaste tävlingar men för Sörenstam är förutsättningarna annorlunda mot många av de andra. Hon som spelat på Colonial i Fort Worth, som är totalt 6473 meter lång, får nu kliva ut på en mer än 500 meter kortare golfbana än Colonial.

Hon har också haft en uppmärksamhet kring hennes person som hon aldrig kommer att uppleva under en LPGA-tävling.

Det har varit mycket press på mig, mycket känslor men jag har lärt mig massor och har njutit av varje ögonblick.

Väl hemma i Orlando kunde Annika Sörenstam pusta ut och reflektera över veckan som gjorde henne historisk.

För tv-kanalen CBS berättade hon om hur det kändes att vara tillbaka igen:

–Jag kunde inte sova på hela natten, jag har tänkt på hur otrolig den här veckan var, mer än jag någonsin kunde förvänta mig. Jag har haft så roligt, sa hon i intervjun.

Redan efter andra ronden kom den självklara frågan upp, blir det något nytt försök för på PGA-touren för Sörenstam? Dagen efter var dock svaret nej.

–Jag vill vinna fler majors och den här erfarenheten kommer att hjälpa mig.

Sörenstam berättade också att flera spelare kommit fram till henne och önskat henne lycka till.

–Bland annat kom Jeff Sluman fram till mig och sa: ”Don"t make this your last tournament”.

(TT)

Av Tobias Österberg, TT
Av Tobias Österberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.