Annons

Ny 3–0-seger för Elfsborg på guldjakt

Elfsborg slår inte av på takten i den allsvenska guldjakten. Boråsarna avslutade veckan precis som de inledde den – med en 3–0-seger.
Fotboll • Publicerad 24 oktober 2021
Simon Olsson serverade Johan Larsson öppet mål.
Simon Olsson serverade Johan Larsson öppet mål.Foto: Adam Ihse/TT

Trepoängaren mot Sirius var så gott som klar redan efter första halvlek. Då hade Elfsborg lekt sig fram till 3–0 inför hemmapubliken.

Västgötarna som i måndags bortaslog Djurgården med samma siffror kopplade greppet tidigt nu, när Sveinn Aron Gudjohnsen styrde in Simon Strands inspel redan i fjärde minuten.

Annons

Islänningen slog till igen efter knappt en halvtimme, då med en nick, innan Elfsborg avslutade halvleken med en riktig godbit. Johan Larsson och Simon Olsson sågade sig fram i straffområdet och den sistnämnde bjöd på ett par kvicka och läckra dribblingar innan han osjälviskt serverade lagkapten Larsson öppet mål från några decimeters håll

– En fantastisk fotbollsspelare. Han borde väl göra mål själv men ger bort det. Det tackar jag för, säger Larsson med ett leende.

Några fler mål blev det inte i andra halvlek och Elfsborg står på 45 poäng med sex matcher kvar, med två poäng upp till serieledningen.

– Vi går för 18 poäng, men vi har inte allt i egna händer, säger ytterbacken till Discovery+.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons