Ny dubbelseger för Mattias Lindberg

Racing Artikeln publicerades
Mattias Lindberg tog en ny seger i V8 Thunder Cars.
Mattias Lindberg tog en ny seger i V8 Thunder Cars.

Mattias Lindberg, från Åhusbaserade Memphis Racing, är i storform. Lindberg följde upp dubbelsegern på Mantorp med en ny dubbel i Falkenberg. ”Jag visste att jag var så här bra”, säger Mattias Lindberg.

Mattias Lindberg är två poäng från att leda den totala SM-tabellen i V8 Thunder Cars. 20-åringen har gjort en enastående upphämtning efter att han nollade båda racen i första tävlingen. I Falkenberg vann han båda försöken och höll undan med marginal i båda racen. Men framgångarna överraskar inte Vankivasonen.

– Inför säsongen så visste jag om att jag var snabb och jag trodde att jag skulle vara i ledningen efter de första tävlingarna. Jag har alltid varit i den formen som jag är i nu, skillnaden är att jag har ett riktigt bra team bakom mig och en vinnarbil, säger Mattias Lindberg.

Att Lindbergs Chevrolet Camaro är en vinnarbil är det ingen tvekan om. Lindberg bytte från Dodge Challenger inför tävling i Anderstorp och har efter det kört upp sig i SM–tabellen likt en bollbana på uppåtstuds. Mattias Lindberg är inför V8 Thunders Cars uppehåll en poäng efter Stein Frederic Akre i totalen och det var just Akre som var nära att snuva Lindberg på segern i race 2.

    – Första racet tycker jag var lite stressigt, jag var i ledningen direkt men sen fick jag slåss lite för att behålla den, mina däck blev lite trötta men jag fick ordning på allting och kunde dra i från. I race 2 var det riktigt nära att Akre kom förbi mig i starten, men sen gjorde han ett misstag och jag såg min chans att trycka på och efter det höll jag undan och drog i från, jag var nästan halva startrakan före i mål, säger Mattias Lindberg.

    Inför tävlingen i Falkenberg sa du att du inte gillade banan, har du ändrat dig nu?

    – Haha, ja det får jag väl säga. Den här banan passar den bilen som jag har nu väldigt bra. Det är en snabb bana och jag har en riktigt snabb bil. Jag kände efter första varvet att det skulle gå bra. Det kan vara så med flera banor man ska inte döma i förväg, säger Lindberg.

    Lindbergs största problem efter den felfria helgen blir att konservera formen fram till nästa tävling på Solvalla i Stockholm den 4-5 september.

    – Jag tror inte att det blir några problem. Jag får köra fysträning och sen har jag en simulator hemma där jag kan köra min bil på de banor som vi tävlar på, det tycker jag är bra träning, säger Mattias.