Ny förlust för Tyringe trots Peters storspel

ISHOCKEY Peter Johansson gjorde en stormatch i målet hemma mot Halmstad igår kväll. Men trots det åkte Tyringe på sin andra raka förlust i allettan, 1–2. –Peter var fruktansvärt bra, kommenterade Mikael Tisell tränare i Tyringe.
Sport • Publicerad 11 januari 2001

Mikael Tisell var igår tillbaka i Tyringes bås efter turen med ”småkronorna” i junior-VM i Ryssland.

Och han fick se Peter Johansson göra en jättematch i målet. Tyringemålvakten höll nollan hela första perioden och drygt 18 minuter av den andra, och bjöd på flertalet kvalificerade räddningar. Utan honom hade nog Halmstad avgjort ganska tidigt.

Men istället tog Tyringe ledningen efter 16.56 av den första perioden. Det var Stefan Franzén som snyggt styrde in en perfekt passning från Patric Söderholm.

I den andra perioden skapade Halmstad flera heta målchanser. Bland annat spelade man fem mot tre i drygt 40 sekunder. Men i vägen stod Peter Johansson som såg omutlig ut.

Men efter 18.04 av den andra perioden fick han dock ge sig på ett mycket välplacerat skott av gästernas Krister Ståhl. Även Tyringe fick chansen att spela fem mot tre, men lyckades inte heller de med att göra mål.

–Vi förlorade två viktiga tekningar i spel fem mot tre och fick därför aldrig till det, förklarade Tisell.

Halmstads 2-1-mål, som kom till på friläge, kom i början av den tredje perioden. Det var Halmstads Mikael Bjerdahl som kom fri och då kunde inte ens Peter Johansson stoppa honom från att göra mål.

Efter målet jagade Tyringe kvittering men kom aldrig riktigt nära, utan fick inkassera sin andra raka förlust i allettan. Men Tisell är inte orolig.

–Vi lyckades med att vända en negativ trend i fjol så jag är inte orolig alls, konstaterade han lugnt. Vi har dessutom mött två av de bästa lagen i serien.

Även om laget förlorade var Tisell nöjd med lagets insats.

–Trots förlusten så stred laget bra i 60 minuter.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.