Annons

Ny KIK-talang på glid till Malmö IF

ISHOCKEY Det är bara några veckor kvar till hockeypremiären. Då riskerar Kristianstads IK att tappa en av sina forwards. Det är Malmö IF som vill ha talangen Johan Jacobsson till sitt J20-lag. – Jag är mycket sugen, men inget är klart. Först måste klubbarna komma överens, säger Johan.
Sport • Publicerad 24 augusti 2001

Men KIK-forwarden gör ingen hemlighet av vad han vill.

Han vill till Malmö och han hoppas att KIK förstår det och att det löser sig mellan klubbarna.

Annons

– Jag är rädd att jag inte kommer att få spela speciellt mycket i KIK i år och då är det bättre att få mer speltid i Malmö.

nMen är det inte bättre med A-lagshockey än juniorhockey?

– Visst hade det varit det. Men som spelare kan man inte få några garantier för att få spela och det är trots allt det viktigaste.

– Och Malmös juniorer är inget dåligt lag. Dom tillhör landets absolut bästa... Frågan är extra känslig för KIK-ledningen med tanke på att Johans pappa Kjell tillsammans med Curt Berglund sitter i elitsektionen.

Det är de som förhandlar och värvar spelare till KIK.

– Det är jag som sköter kontakterna med Malmö och jag kan säga att vi inte kommit speciellt långt, säger Berglund.

– Men jag har förklarat för Mif att det handlar om en spelare som har A-kontrakt och Johan är en spelare som vi tror mycket på. En spelare som vi är beredda att satsa på.

nKommer ni att nå en lösning?

– Det är jag säker på. Johan vill ju till Malmö och vi vill inte hindra någon spelare. Det är ju trots allt roligt för en klubb att få leverera spelare till en elitserieklubb.

nÄr du besviken på Johan?

Annons

– Inte besviken, men jag hade ju hoppats att han skulle försöka ta chansen och slå sig in i A-laget. Det har han helt klart kapacitet till, säger Berglund.

nHan själv tror inte att han skulle få speciellt mycket speltid i ettan?

– Jag är av en helt annan åsikt. Det är tränaren Christer Dreberg som bestämmer, men vi har sagt att Johan är en av de spelare som vi ska satsa på, men sen kan man aldrig garantera att en spelare får spela. Men han deltar på samma vilkor som alla andra.

nKommer ni att ersätta Johan, om han nu försvinner?

– Det kan jag inte uttala mig om i dagsläget. Vi får se hur det ser ut efter några träningsmatcher till.

Det var Malmös juniortränare Göran Karlström som för en dryg vecka sedan tog kontakt med KIK och Johan. Tipset om KIK-spelarens kapacitet kom från Mifs andretränare Joakim Nilsson, med förflutet i KIK.

– Jag blev smickrad och Malmö IF är ju ett betydligt bättre skyltfönster än vad KIK är, säger Johan.

nDu har ett år kvar i skolan. Hur blir det med det?

– Jag får hoppa av skolan och läsa klart i Malmö. Det går säkert att ordna. Jag läser natursamhällsprogrammet, så det blir säkert inga problem.

– Men först ska klubbarna komma överens...

Annons

Curt Berglund räknar med att Mifledningen tar kontakt med honom senare i veckan och att man ska komma överens.

– Vi hoppas att vi kan inleda en viss typ av samarbete med Malmö. Det hade varit bra för båda parter.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons