Ny seger för Colorado

Colorados segertåg fortsätter. Efter 5–2 mot Los Angeles är laget uppe i tre raka vinster. Och det, fortfarande, utan Peter Forsberg.
Sport • Publicerad 3 mars 2008

Denverklubben förstärkte i veckan med Forsberg och de båda backarna Adam Foote och Ruslan Salei.

Sedan dess är laget obesegrat.

Foote och Salei är redan i farten och gjorde båda poäng mot Los Angeles, Salei dessutom ett mål. Men allt publiken fick se av Peter Forsberg var en kort presentation på storbildsskärmen.

Svensken kom fram till Denver i fredags. Under lördagen tränade han en dryg timme på isen i hemmaarenan och sade sedan nej till spel mot Los Angeles.

- Det var lite tufft att åka skridskor i morse, med höjden och så, sade han ett par timmar före matchen.

- Jag behöver några träningar med killarna innan jag kan spela.

För Adam Foote var det däremot första hemmamatchen, för den här gången.

Foote fick stående ovationer när han presenterades för publiken.

- Man kommer av sig en kort sekund av sådana hyllningar. Men sedan måste man fokusera, det är ett snabbt spel, säger han. Forsberg kan vänta sig något liknande. Minst.

De korta sekunder inför matchen som hans namn och bild kom upp på storbildsskärmen jublade publiken.

Men så länge kan nygamle lagkamraten Adam Foote säkert dela med sig av erfarenheten.

- Det var kul. Men nervöst, man vill inte göra någon besviken, säger Foote.

- Jag var mest inställd på att inte ramla när jag gick ut på isen, att ingen hade satt tejp på mina skridskoblad eller så.

Colorado hamnade i underläge i början av den andra perioden.

Men Ryan Smyth vände matchen. Bara dryga minuten efter Los Angeles ledningsmål kvitterade Smyth och ytterligare 50 sekunder senare gjorde han ett mål till.

Matchen slutade till slut 5-2 till Colorado (0-0, 3-1, 2-1) och gav nya viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.