Ny seger för Stoffe Nilsson

Rally/Ljungby Artikeln publicerades
Stoffe Nilsson, Hässleholms MK, för dagen med Daniel Mörn Edorsson som kartläsare tog änne en fullpoängare i SSRC när man vann i Ljungby.
Foto:Henrik Åkeson
Stoffe Nilsson, Hässleholms MK, för dagen med Daniel Mörn Edorsson som kartläsare tog änne en fullpoängare i SSRC när man vann i Ljungby.

Stoffe Nilsson från Vinslöv, med småländske kartläsaren Daniel Mörn Edorsson, öppnade hårt när de i lördags körde fjärde deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen (långa Silverkongen räknades som två tävlingar) i Ljungby och Midsommardansen. En öppning som så småningom innebar ny seger.

Stoffe tog på första sträckan, av de fem som kördes, sex sekunder på snabbe västgöten Bengt Abrahamsson och följde sedan upp med ytterligare två sträcksegrar innan det var dags för service.

– Då beslöt vi oss för att snäppa upp tempot ett par steg, mest för att känna så att grejorna verkligen lirar ihop, berättar Stoffe.

Nog blev det både uppsnäpp och lir för Stoffe för på de två sista sträckorna körde han och Subarun in 30 av de totalt 41 sekunder som till slut skilde mot tvåan Abrahamsson.

  – Ja, det blev ett bra gap och nu går bilen fantastiskt bra även om vi provar nya grejor i varje tävling. Jag bara hoppas att det fortsätter i samma stil resten av säsongen.

  Med full pott i SSRC har Stoffe att tackla Ljungbys C-förare i klassen "ekonomi" – Erik Sundquist – då båda delar förstaplatsen i "Prispottlistan". Nästa anhalt för SSRC blir Sydrallyt som är en del av South Swedish Rally. Ett upplägg som inte gillas av Stoffe.

  – Jag tycker det känns lite tråkigt att vi ska köra som utfyllnad och inte ens med start i Karlskrona som SM-åkarna utan vi ska i stället utgå ifrån Tingsryd.

  – Det känns inte alls kul men ska jag vara med och slåss om slutsegern måste jag så klart ändå köra…

  I tuffa grupp H-klassen blev det till slut fjolårets SM-tvåa, Golfåkaren Kristian Johansson (från Kind) som stod som vinnare. Men SSRC-dominanten Robin Sandberg, Ryds MK, var tätt efter med sin Toyota, bara 4,9 sekunder skilde mellan de två. Hade Inte Robin tappat runt tio sekunder direkt på sträcka ett hade det nog blivit ännu en seger för i mål skilde bara 4,9 sekunder mellan de båda.

  I DM-delen blev det Karlskronas Jonas Åkesson som med sin sjätteplats i klassen inkasserade max med DM-poäng. Näst bäste DM-åkare blev SMK Hörbys Thord Johansson med Emil Månsson i högerstolen som körde in som åtta. I Silverkongen fick Hans ”Kräbbleboda” Johansson/Alexander Harrsten bryta med den nybyggda Volvon, nu gick det dock bättre, trea i DM och tolva totalt i klassen.

  En förarglig miss gjorde att före detta Djurröds-föraren Henrik Levin, med sambo Ida Isaksson som kartläsare, tappade segern i A-förare VOC. Paret klockade in en minut för tidigt vid en tidskontroll med tio extra sekunder som straff och de slutade därmed tvåa. Upp till vinnaren Thomas Grönberg, Oskarshamn, skilde nu bara 4,9 sekunder.

  Kristianstadseger blev det i C-förare grupp H, där Jörgen Hildingsson med bisittare Martin Nilsson var snabbast.